Vera Westerheijden

Vera Westerheijden
Geschiedenis geeft je een nieuwe blik op de wereld: zwart-wit denken zal je niet meer doen.
Vera Westerheijden
Student Geschiedenis

"'Oh je studeert geschiedenis, wil je leraar worden?' Deze vraag wordt zo vaak gesteld als je overweegt om geschiedenis te studeren of het al studeert. Hierdoor durfde ik eerst niet voor geschiedenis te kiezen en dat is eeuwig zonde, want het is echt mijn passie. Uiteindelijk ben ik nu helemaal op mijn plek bij de bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Het geeft echt een gevoel van vrijheid om te doen wat jij wilt doen en te leren over dingen die jij interessant vindt. In het tweede jaar kies je zelf de richting die je het leukste vindt en daarnaast heb je keuzevakken. Je kan de opleiding dus helemaal aan je eigen interesses aanpassen."

Liefde op het eerste gezicht

"Ik koos voor Rotterdam, omdat het liefde op het eerste gezicht was met deze stad. Rotterdam is een perfecte samensmelting van oud en nieuw en verschillende culturen, waardoor je een prachtig geheel krijgt waar om elke hoek weer iets nieuws te ontdekken is. Verder is er een echte campus, waardoor je de hele universiteit leert kennen en ook andere studies tegenkomt. Ook is in Rotterdam alles mogelijk, als je er maar naar vraagt. En het is heel makkelijk om hulp te krijgen als je iets wilt, dus je wordt echt ondersteund."

Nieuwe blik op de wereld

"Geschiedenis studeren geeft je een nieuwe blik op de wereld. Zwart-wit denken zal je hierna nooit meer doen. Je leert vanuit verschillende perspectieven te kijken naar actuele problemen, waardoor je je eigen mening gaat vormen en iets toe kan voegen. Ik wil zelf iets goeds doen voor de wereld, en ik denk dat de bachelor Geschiedenis mij die kans biedt."