Niels van Saase

Junior onderzoeker haveneconomie

E-mailadres
Telefoon
+31(0)6 3960 1736
Kamer
Woudestein, H-Building, Kamer H16-15
Ruimte
Tinbergen Building | Building

Biografie

Niels van Saase is onderzoeker haveneconomie bij Erasmus UPT. Hij werkt op het gebied van haveneconomie en management en is gespecialiseerd in economische impactstudies. 

Ambitie

Niels heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot een vooraanstaand onderzoeker binnen de maritieme industrie. Hij heeft als doel om altijd superieur onderzoek af te leveren waar de cliënt zijn strategische beslissingen met vertrouwen op baseert.  

Onderzoek

Niels heeft zijn master in Urban, Port & Transport Economics cum laude afgerond. Bij Erasmus UPT richt hij zich voornamelijk op:

  • Economische impactstudies,
  • Scenario planning studies. 

Eerdere aanstellingen

Voordat Niels bij Erasmus UPT begon heeft hij praktische ervaring opgedaan bij Tata Steel Europe. Hij heeft hier als intern gewerkt op het snijvlak tussen finance en logistiek en verbeteringen aangebracht in de interne doorberekening van transportkosten. Hierna heeft hij nog een aantal maanden gewerkt als business analyst op de scheepvaart afdeling waar hij processen tussen Europa en Inda heeft gestroomlijnd.  

    Eerdere en huidige onderzoeksprojecten

    • Rijkswaterstaat: een analyse naar scheepsvaartprognos.es op de Noordzee en mogelijke optimalisaties in huidige modellen (2018 -…)
    • Masterscriptie: economische impactstudie naar de gevolgen van mega containerschepen (50,000 TEU) op de container supply-chain (2018).