Niels van Saase

Junior onderzoeker haveneconomie

E-mailadres
Telefoon
+31(0)10 408 1556
Kamer
Woudestein, T-Building, Kamer T19-23
Ruimte
Mandeville Building | Building

Biografie

Niels van Saase is onderzoeker haveneconomie bij Erasmus UPT. Hij werkt op het gebied van haveneconomie en havenmanagement en is gespecialiseerd in economische impactstudies. 

Ambitie

Niels heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot een vooraanstaand onderzoeker binnen de maritieme industrie. Hij heeft als doel om altijd superieur onderzoek af te leveren waar de cliënt zijn strategische beslissingen met vertrouwen op baseert.  

Onderzoek

Niels heeft zijn master in Urban, Port & Transport Economics cum laude afgerond. Bij Erasmus UPT richt hij zich voornamelijk op:

  • economische impactstudies,
  • scenario planningstudies. 

Eerdere aanstellingen

Voordat Niels bij Erasmus UPT begon heeft hij praktische ervaring opgedaan bij Tata Steel Europe. Hij heeft hier als intern gewerkt op het snijvlak tussen finance en logistiek. Hij heeft verbeteringen aangebracht in de interne doorberekening van transportkosten. Hierna heeft hij nog een aantal maanden gewerkt als business analist op de scheepvaart afdeling waar hij processen tussen Europa en India heeft gestroomlijnd.

    Eerdere en huidige onderzoeksprojecten

    • Rijkswaterstaat: een analyse naar scheepsvaartprognos.es op de Noordzee en mogelijke optimalisaties in huidige modellen (2018 -…)
    • Masterscriptie: economische impactstudie naar de gevolgen van mega containerschepen (50,000 TEU) op de container supply-chain (2018).