Tony Wijntuin

Current facets (Pre-Master)

Senior Onderzoeker Stedelijke Economie

E-mailadres
Telefoon
+31 6 5231 7932
Kamer
H16-01
Ruimte
Tinbergen Building | Building

Tony Wijntuin is senior consultant, onderzoeker en docent bij het Erasmus Centrum voor stedelijke, haven- en transporteconomie (Erasmus UPT). Met een speciale interesse in "Urban Retail" gericht op retailontwikkeling in binnensteden, grootschalige gebiedsontwikkelingen en drukke locaties koppelt Tony Wijntuin interactief academisch onderzoek aan zakelijke praktijken. Hij adviseert regelmatig lokale overheden en grote bedrijven over deze onderwerpen.

Urban Retail (2017-heden): project gericht op het opzetten van een wetenschappelijk onderzoeks- en adviesprogramma gericht op retailontwikkeling en de interactie met stedelijke omgevingen en grootschalige gebiedsontwikkeling

• RESOLVE (2016-heden): strategisch onderzoeks- en implementatieproject gericht op het verminderen van koolstofemissies gerelateerd aan retailactiviteiten in steden.

Tony Wijntuin doceert en begeleidt studenten op zowel Bachelor en Master en postdoctoraal niveau. Hij is betrokken bij de volgende opleidingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam:

  • Seminar Urban, Port and Transport Economics - Bachelor Economics and Business
  • Seminar Regional and Transport Economics – MSc Urban, Port and Transport Economics (UPTE)
  • Master City Developer (MCD)- Post Academic MSc in urban area development.

Daarnaast is Tony Wijntuin een vaste (gast) docent en spreker in andere cursussen voor zowel academisch als professioneel publiek.

Naast zijn functie bij de Erasmus Universiteit Rotterdam is Tony Wijntuin ook de oprichter en directeur van WYNE Strategy & Innovation een adviesbureau dat is gespecialiseerd in de commerciële ontwikkeling (detailhandel, eten & drinken en diensten) van binnensteden, winkelcentra, openbare ruimtes en high traffic-locaties zoals luchthavens, knooppunten voor openbaar vervoer, ziekenhuizen, universiteitscampussen en benzinestations.