Tony Wijntuin

Senior Onderzoeker Stedelijke Economie

E-mailadres
Telefoon
+31 6 5231 7932
Kamer
H16-01
Ruimte
Tinbergen Building | Building

Biografie

Tony Wijntuin is senior consultant, onderzoeker en docent bij Erasmus UPT. Als expert in Urban Retail is Tony actief in: retail, horeca, leisure, cultuur en dienstverlening in binnensteden, gebiedsontwikkelingen en high traffic locaties. Tony adviseert overheden en bedrijven over stedelijke ontwikkeling en retail.

Academisch onderzoek 

Tony verricht academisch onderzoek naar de ontwikkeling van Urban Retail

Enkele voorbeelden zijn:

  • Urban Retail: een wetenschappelijk onderzoeks- en adviesprogramma gericht op retail ontwikkeling en de interactie met stedelijke omgevingen en grootschalige gebiedsontwikkeling.
  • RESOLVE : een strategisch onderzoeks- en implementatieproject om koolstofemissies veroorzaakt door retail in (binnen)steden te verminderen.

Docent Urban, Port and Transport Economics 

Tony doceert en begeleidt studenten op Bachelor, Master en postdoctoraal niveau. Hij doceert bij de volgende opleidingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam:

Tony is ook (gast)docent en spreker bij congressen, in company opleidingen, trainingen over Urban Retail. 

Adviesbureau

Tony combineert zijn academisch werk met het ondernemerschap. Naast zijn functie binnen Erasmus UPT is hij ook oprichter en directeur van WYNE Strategy & Innovation. Een adviesbureau gespecialiseerd in de retail ontwikkeling van binnensteden, winkelcentra, openbare ruimtes en high traffic locaties. Zo combineert Tony het beste van twee werelden.