Programma

De training bestaat uit drie intervisiebijeenkomsten van een dagdeel waarin de dagelijkse werksituatie en leerbehoefte van u en andere deelnemers centraal staat.

Door reflectie op wat je doet, waarom je doet wat je doet, hoe je zaken aanpakt en welke factoren in werk een rol spelen bij jouw (gebrek aan) tijd- en zelfmanagement. Je krijgt duidelijk wat je mag oplossen, aanpakken of veranderen om doelen te realiseren. Theorie, advies, bewezen praktische methodes en hulpmiddelen, ‘tips en tricks’ helpen je daarbij.

Intervisie geeft mensen de mogelijkheid om elkaar te adviseren over hoe om te gaan met de problemen die zij in werk ondervinden. Het is een probleemoplossende techniek waarmee jij jouw collega’s vraagt gezamenlijk naar jouw probleem, gedrag of situatie te kijken. Elke deelnemer heeft een andere ’bril’ waardoor hij of zij naar jouw casus kijkt. Dit helpt je jouw situatie beter te begrijpen en biedt nieuwe ideeën om de situatie te verbeteren.

De Intervisie wordt afgewisseld met uitleg over theorieën en modellen. Daarnaast ontvang je een praktisch E-book met theorie, inspirerende artikelen, handige (digitale) hulpmiddelen en tips die voor de hand liggen, maar waar je in de dagelijkse praktijk vaak niet aan denkt.

Competenties

Realiseren & evalueren: plannen en organiseren, voortgang bewaken
Persoonlijke effectiviteit: zelfreflectie, stressbestendigheid

Docent

Maurice van Dijk van  MVD Coaching of Ellen Havenaar van De Tweede Steen.

Doelgroep

Alle collega’s die hun werk en zichzelf willen organiseren.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.