Gezondheid

Erasmus Universiteit Rotterdam staat voor een gezonde, veilige en respectvolle werkomgeving voor haar medewerkers. Ons arbobeleid schept hiervoor de juiste voorwaarden. Een goede werkbeleving en welzijn is belangrijk. Een prettige sfeer op de afdeling en een gebalanceerde verhouding tussen de werkdruk en uw belastbaarheid dragen daaraan bij.  

Erasmus Vitaal

Om de fysieke fitheid van onze medewerkers te bevorderen, is het Erasmus Vitaal programma opgezet. Erasmus Vitaal bestaat uit ten eerste Vitaal@Work. Dit zijn bewegingssessies op de werkvloer, uitgevoerd door de trainers van Erasmus Sport. Iedere week komt de trainer langs om een sessie van een half uur uit te voeren.

Thuis vitaal blijven in tijden van corona

Vitaal@Work kan momenteel door de maatregelen omtrent het coronavirus niet fysiek worden aangeboden. Medewerkers kunnen wel via de website van Erasmus Sport online de lessen volgen!

Health Check

Naast Vitaal@Work kan je als medewerker ook een Health Check aanvragen. Een Health Check wordt afgerond met een rapportage met test- en onderzoeksuitslagen.

Sporten

Onze medewerkers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van ons eigen Universitair Sportcentrum Woudestein. Het College van Bestuur subsidieert de sportkaart gedeeltelijk waardoor voor een aantrekkelijk bedrag het gehele jaar kan worden gesport.

Fysiotherapie

Bij blessures kunnen medewerkers terecht bij de Praktijk voor Fysio- en Manuele Therapie Woudestein. Dit is een particuliere eenmanspraktijk waar een gediplomeerde fysio- en manueel therapeut werkzaam is, die adviseert, begeleidt en behandelt. De fysiotherapeut ziet het daarnaast als zijn taak om klachten in de toekomst te voorkomen.

Ziekteverzuim

De EUR voert een actief beleid met betrekking tot de beheersing van het ziekteverzuim. Met het ziekteverzuimbeleid wil de EUR:
- arbeidsgerelateerde oorzaken van ziekteverzuim zichtbaar maken;
- begeleiding bieden om re-integratie te versnellen;
- ziekteverzuim voorkomen. 

Ongewenst gedrag

Hier vindt u meer informatie over het EUR-beleid op ongewenst gedrag.

 

Klachten-arm-nek-schouders (KANS) door beeldschermwerk

In de folder KANS vindt u meer informatie.

 

Nieuws over Gezond & Veilig werken

LinkedIn

View the EUR on LinkedIn

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen