Opportunity Program

De ambities van de EUR stellen hoge eisen aan het ondersteunend en beheerspersoneel (OBP). In de strategie 2014-2018 zijn een aantal speerpunten vastgelegd ten aanzien van het vinden van talent alsmede het vervolgens te binden en verder te ontwikkelen. Om een universiteit van topkwaliteit, die mee kan spelen op wereldniveau, te zijn en te blijven is investeren in talentontwikkeling en een context creëren waarin excellente prestaties een voedingsbodem vinden van essentieel belang. Een van de instrumenten om dit talent te vinden en te binden is het EUR Opportunity Program. Een tweede editie van dit programma gaat dit najaar van start, in navolging van een succesvolle pilot editie in 2015.

Doel & resultaat

Het doel van het programma is om aan de gemotiveerde OBP’ers de mogelijkheid en faciliteiten te bieden om zich versneld te ontwikkelen en daarna mogelijk door de te groeien naar een hogere of zwaardere (management)-functie. Deelname voor dit programma geschied op basis van een voordracht door een beheerder. Er zijn maximaal 8 plekken beschikbaar per editie. De definitieve selectie van kandidaten wordt gemaakt op basis van selectiegesprekken, die door de klankbordgroep worden gevoerd.

Praktische informatie

Data:Start: 19 september 2017
Duur:1 jaar (effectief 10 maanden)
Locatie:EUR Woudestein
Taal:De leergang wordt in het Nederlands aangeboden. Er kan op basis van de deelnemers worden besloten om het programma in het Engels aan te bieden. 
Inschrijven:De inschrijving voor de tweede editie is momenteel gesloten.