Online en blended learning
Anytime, any place, any device

Online aanbod

Ongetwijfeld heb je de termen e-learning, blended learning, MOOCS, SPOCS, ELO al eens voorbij zien komen. Online leren zit in de lift. Moeten, kunnen en willen wij hier ook iets mee? Het antwoord is ja, maar wel in combinatie met face-to­-face onderwijs. Dit noemen we blended learning.

Blended learning


Door blended learning in te zetten kunnen we onze trainingen beter afstemmen op de wensen, het niveau en het tempo van de individuele deelnemer. Het geeft jou als deelnemer bovendien de vrijheid om te leren op het moment dat het jou het beste uitkomt: anytime, any place.

Iedere training heeft een leerdoel. Als je goed wilt leren zwemmen, dan leer je vaardigheden: de schoolslag, watertrappelen, duiken. Wil je in het Rijksmuseum een schilderij kunnen analyseren, dan heb je vooral kennis over kunstgeschiedenis nodig. En als je piano wilt leren spelen moet je weten wat Andante of Forte betekent, maar je moet ook behendig worden in het spelen met twee handen. Dit vraagt om verschillende manieren van leren.

Om goed te leren zwemmen moet je naar een zwembad om in het water een beweging te oefenen. Kennis vergaren over kunstgeschiedenis of muziektheorie kun je echter prima thuis doen.

Blended learning vertrekt vanuit het leerdoel: wat moet je kunnen en/of weten na het volgen van deze training? Vervolgens wordt gekeken welke leervormen het beste aansluiten bij dit leerdoel. Zo kan het zijn dat de piano leerling thuis een online module volgt om te leren wat andante betekent en vervolgens in de pianoles gaat oefenen met het spelen van een muziekstuk in andante.

TOP en blended learning

De komende tijd zullen wij onderzoeken hoe we e-learning kunnen integreren in het TOP-aanbod. We zullen daarbij onder andere gebruik gaan maken van het online leersysteem ‘Canvas’, en sluiten daarmee naadloos aan bij de rest van de organisatie.

Bij het zoeken, vinden en ontwikkelen van een geschikt aanbod werken we graag samen met collega’s die zich ook bezighouden met e-learning. Zo heeft RISBO een aantal online flitsmodules gemaakt voor docent professionalisering, die we uiteraard ook via TOP aanbieden. Ook de Community for learning & Innovation (CLI) houdt zich bezig met onderwijsvernieuwing.

 


Online trainingen

Wil je ervaren hoe het is om online te leren? Kijk dan eens naar deze online EUR-trainingen:

Op deze online onderwijsplatforms vind je vele gratis te volgen cursussen:

Contact

E-mailadres
Telefoon
+31 10 40 89 17 8
Kamer
Sanders, 4e verdieping

Meer weten over online en blended learning? Of wil je hierover van gedachten wisselen? 
Neem dan contact op met Mariëlle van den Oever, de e-learning en development specialist van TOP.