Sparsessie

Met SPARREN krijg je energie en handvatten aangereikt om ingesleten ineffectief gedrag om te zetten in effectief handelen. Je oefent met het voeren van belangrijke of lastige gesprekken en ontdekt welke benadering van een probleem of vraag het beste bij jou past. Hiermee is de basis gelegd om in je eigen werkpraktijk de volgende stappen te zetten en effectiever te zijn in het behalen van je doelstellingen.

Praktische informatie

Data:

Momenteel zijn er geen data gepland.
Neem bij interesse contact op.

Tijden:13.00 – 16.30
Duur:1 uur
Locatie:EUR Woudestein
Kosten:€ 162 per SPAR sessie op de geplande data. Voor een sessie op afspraak bedragen de kosten € 234
  • SPARREN is één op één oefenen met je eigen houding en gedrag. Je doet dit met een zeer ervaren sparringpartner die zich helemaal op jouw vraag richt. Er zijn geen collega’s of leidinggevenden die meekijken, er wordt geen gebruik gemaakt van audiovisuele middelen (geen video-opnamen), er zijn ook geen anderen die je evalueren. SPARREN is dan ook niet te vergelijken met een training: SPARREN is puur maatwerk. U werkt heel intensief aan voor jou lastige gedragsaspecten en houdingen waar je in je werk mee te maken hebt.

    Vooraf vul je een digitaal startformulier in. Dat vraagt ongeveer 10 minuten van je tijd. Hiermee ontstaat bij je sparringpartner en bij jezelf een helder beeld over jouw vraag. Op basis hiervan bereidt jouw sparringpartner een voor jou herkenbare situatie voor die tijdens de sessie als uitgangspunt dient. Je experimenteert tijdens de sessie met ander gedrag en ontdekt zo benaderingen die bij jou passen en tot resultaat leiden. 

  • Communiceren en beïnvloeden: mondelinge communicatie, inlevingsvermogen, overtuigingskracht. 

  • Sparren is voor iedereen die zijn of haar eigen performance wilt verbeteren door effectiever te worden in de communicatie, op welk vlak dan ook. Bijvoorbeeld als je de beperkingen van eigen (gedrags) mogelijkheden ervaart. Of als je leidinggevende je duidelijk maakt dat hij/zij betere prestaties van je verwacht. Maar ook binnen een coaching traject waarbij je je wilt richten op praktisch handelen. SPARREN kort voordat je een gesprek moet voeren waar veel van af hangt, kan voorkomen dat je door je eigen blinde vlek het door jou gestelde doel niet bereikt.

  • De sessie wordt verzorgd door een acteur van FactorVeermans

Spannend, verhelderend, direct.
deelnemer TOP-opleiding 'Sparsessie'
De suggestie om deze sessie te doen kwam van mijn leidinggevende. Ik was wat sceptisch, maar de training heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. De training was leuk, soms grappig, en heeft me duidelijke inzichten en handvatten gegeven om mee aan de slag te gaan.
deelnemer TOP-opleiding 'Sparsessie'
De sparsessie was beter dan ik had verwacht. Ik wist niet zeker of we een goede sessie konden houden omdat ik niet een concrete situatie of gesprek in gedachten had. Maar we hebben 3 verschillende situaties kunnen oefenen en daar heb ik veel aan gehad.
deelnemer TOP-opleiding 'Sparsessie'