Masterclass Begeleiding aan studenten met dyslexie

De EUR vindt het belangrijk dat alle studenten hun talenten optimaal kunnen benutten. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk dat studentbegeleiders en docenten weten wat het betekent om te studeren met een functiebeperking, en kennis hebben van leervaardigheden en hulpmiddelen die deze studenten helpen om het beste uit hun studie te halen. 

Dyslexie is een leerstoornis die het leren erg lastig kan maken. Na het volgen van deze masterclass weet jij hoe je studenten met dyslexie beter kunt begeleiden en helpen.

Doelen

  • Je hebt een breder beeld van dyslexie
  • Je weet wat dyslexie kan betekenen voor studenten
  • Je weet hoe je studenten meer bewust kunt maken van hun sterke kanten, zodat ze deze kunnen inzetten tijdens het studeren
  • Je hebt kennis van leervaardigheden en tools die studenten met dyslexie kunnen gebruiken tijdens het studeren, zoals mindmapping, geheugentechnieken, digitale hulpmiddelen en (snel)leestechnieken.

Praktische informatie

Data:

28 februari 2019

Tijden:14.00 - 16.00
Duur:1 dagdeel van 2 uur
Locatie:EUR Woudestein
Kosten:Deze training is kosteloos voor medewerkers van de EUR

De masterclass bestaat uit een presentatie van de relevante theorie rondom dyslexie bij studenten. Aan de hand van opdrachten rondom meervoudige intelligentie, geheugentechnieken, mindmappen en lezen en schrijven vanuit overzicht, wordt de theorie verder uitgewerkt.

De masterclass wordt gegeven door drs. Marzenka Rolak van het Dyslexie Centrum Rotterdam. Zij is orthopedagoog-generalist en is gespecialiseerd in leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Zij verzorgt al meerdere jaren cursussen studeren met dyslexie voor studenten aan de EUR en masterclasses voor studentbegeleiders.

Iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met studenten met dyslexie. Bijvoorbeeld docenten, studieadviseurs, loopbaanadviseurs. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen