Effectieve zelfsturing

Efficiënt en stressvrij werken en samenwerken

Ervaar je op dit moment mogelijk werkdruk en/of -stress, heb je tijd te kort of werk te veel, onrust in je hoofd, een (over)volle agenda, hoge verwachtingen waar je aan moet voldoen, veel interrupties en ad-hoc werkzaamheden (bijvoorbeeld mede door de Corona-maatregelen)? Of kom je niet voldoende toe aan wat je had willen doen op een dag en werk je misschien wel meer uren dan je zou willen? Dan ben je bij deze training aan het juiste adres!

De training ‘Effectieve zelfsturing’ is bedoeld voor jonge wetenschappers (waaronder tutoren, docenten, PhD’ers, Postdocs en UD’s) die meer grip willen krijgen op hun werksituatie. De training creëert bewustzijn van je eigen gewoonten en biedt handvaten om hier meer structuur aan te brengen. Dit zou ertoe moeten leiden dat je uiteindelijk een vermindering van de werkdruk ervaart, maar ook meer werkplezier en voldoeding krijgt (door o.a. rust en balans). De training leert je om je grenzen te kennen, aan te geven en te bewaken. 

We starten met een proef, en mede hierdoor is de training in eerste instantie voor alleen de specifieke doelgroep beschikbaar. Bij een succes rollen we de training breder uit in de organisatie.

Praktische informatie

Data17 maart & 7 april 2022 (2x1 uur individuele coaching sessies op 12 mei & 30 juni)
Tijden9.00-16.00
Duur3uur plenair en 4 uur individueel aan de slag inclusief 1/1 coaching
LocatieOnline
KostenGratis voor EUR-medewerkers
DoelgroepWetenschappers
Max aantal deelnemers12
VoertaalNederlands

 • Overzicht en structuur over je werkzaamheden – en gewoonten, grip op ad-hoc-zaken, prioriteiten stellen, grenzen bewaken en meer focus.
 • Aantoonbare tijdswinst (10-20%): werken aan zaken die echt belangrijk voor je zijn.
 • Rust in je hoofd, minder werkdruk en stress, meer balans tussen werk, thuis en jezelf.

 • Bewustwording van je eigen werkgewoonten (houding, gedrag, communicatie).
 • Structuur aanbrengen in werkvoorraad, email, informatie en overige hulpmiddelen.
 • Zichtbaar maken van je verantwoordelijkheden, prioriteiten en persoonlijke waarden.
 • Planmatig managen van tijd, kerntaken, prioriteiten en verantwoordelijkheden.
 • Verminderen van werkdruk, meer werkplezier, voldoening, rust en balans
 • Persoonlijk leiderschap.

Jonge wetenschappers die meer willen werken vanuit rust en ontspanning en beter hun grenzen willen aangeven en bewaken. Zodat je meer regie gaat ervaren over je tijd en een goede balans krijgt tussen werk, thuis en jezelf.

De training wordt verzorgd door Jolanda Verstraate van CiEP.

Over Jolanda

Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven, heb ik 12 jaar geleden mijn wens om mijn kennis en ervaring op een andere wijze in te zetten omgezet in daden. Ik ben een enthousiaste, praktische trainer en coach met een mensgerichte aanpak. Met luchtigheid en plezier laat ik mensen hun eigen werkwijze onder de loep te nemen, waarbij ik graag toe werk naar een concreet en blijvend resultaat. Zichtbaar, meetbaar en voelbaar. Mijn droom is om het voor iedereen mogelijk te maken om met meer gemak en plezier te kunnen werken. Ik doe dit het allerliefste binnen het onderwijs en de gezondheidszorg.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen