Excel basis

Deze training wordt via Goodhabitz als e-learning aangeboden.

Wil je (sneller en efficiënter) met Excel leren werken? Beheer je de basisfuncties van Excel nog niet (goed genoeg)? In deze training maak je in vogelvlucht kennis met de basiselementen van Excel. Het is mogelijk om praktijkvragen mee te brengen zodat de training optimaal aansluit op jouw werksituatie. Na afloop van de training heb je jouw kennis van Excel uitgebreid en:

  • Begrijp je hoe de interface werkt
  • Weet je hoe je zelf een spreadsheet kunt opzetten en hoe je deze kunt aanpassen
  • Kun je gegevens en formules invoeren en totaal berekeningen maken
  • Kun je de uitkomsten in overzichtelijke grafieken en diagrammen presenteren
  • Kortom: beheers je die onderdelen, die in jouw werksituatie nodig zijn. 

Praktische informatie

Data:

Wanneer het jou uitkomt

Locatie:ONLINE
Kosten:€ Gratis voor alle medewerkers van de EUR

Module 1 - Excelleren met Excel 

Het rekenprogramma Excel kwam in 1985 op de markt en heeft sindsdien tal van transformaties ondergaan. In de loop der jaren zijn er tientallen functionaliteiten bijgekomen. In dit blok leer je wat je allemaal kunt doen met Excel 2016.

Module 2 - Wegwijs in Excel 

Wat zit waar? Waar dienen al die knoppen voor? Waarvoor dienen die balkjes onder- en bovenaan het scherm? In dit blok wordt het je allemaal uitgelegd en ga je aan de slag met de eerste rekensommen.

Module 3 - Onmisbare formuleres en functies gebruiken 

Hoe voer je formules in in Excel, bijvoorbeeld met celverwijzigingen of operatoren? Wat kun je precies doen met de Formulebouwer? En wat zijn de veelgebruikte functies? In dit blok krijg je antwoord op deze vragen.

Module 4 - Haal alles uit je gegevens 

Het is natuurlijk prettig als je al je cijfers, overzichten en berekeningen in één bestand hebt staan. Maar om de cijfers te interpreteren, wil je ze het liefst visueel maken. Grafieken, tabellen en draaitabellen maken jouw cijfers inzichtelijk.

Module 5 - Oefenen Oefenen Oefenen

Hoe word je een wereldtopper in Excel? Willem Gerritsen, 2e tijdens het WK Excel 2015 vertelt het je. Voor jou komt het nu aan op oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In dit blok nog een paar handige tips.

 

Excel 2013 voor gevorderden

Ben je al bekend met Excel en wil je jouw kennis van dit programma uitbreiden, dan is de training 'Excel 2013 voor gevorderden' misschien wat voor jou. Twijfel je over welk niveau je wilt volgen, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen