Presenteren met impact

Je leert het tijdens deze tweedaagse training

Stel je voor: je gaat een presentatie geven. Hoe bepaal je wat je wilt vertellen, en hoe geef je vervolgens vorm aan een impactvolle en memorabele presentatie? En als je eenmaal voor een groep staat, hoe zorg je ervoor dat je jouw boodschap optimaal overbrengt?

Tijdens de tweedaagse training ‘Presenteren met impact’ leer je een effectieve en inspirerende presentatie te ontwerpen, die je met zelfvertrouwen overbrengt aan je publiek. Je staat tijdens de training regelmatig voor de groep om jouw presentatievaardigheden te oefenen, en leert hoe je jouw boodschap krachtig communiceert. Aan het einde van de training hebben jouw presentatievaardigheden een flinke boost gehad!

Doel en resultaat:

Na deze training…

  • Heb je geleerd hoe je verbale, non-verbale en paralinguale communicatie (stem, spreektempo, intonatie en pauzes) inzet om krachtiger te presenteren. Je hebt inzicht gekregen in je eigen lichaamstaal en stemgebruik en weet hoe je hier invloed op uitoefent.
  • Heb je geëxperimenteerd met verschillende manieren om een impactvolle presentatie te ontwerpen en structureren. Je weet bovendien hoe je met minder voorbereidingstijd een meer effectieve presentatie geeft.
  • Heb je geoefend met ‘presenteren in het moment’ en weet je hoe je zenuwen kunt omzetten naar gezonde spanning.
  • Weet je hoe je de aandacht van je publiek kunt grijpen en behouden.

Praktische informatie

Data:N.T.B.
Tijden:09.00 - 17.00 uur
Duur:2 dagen
Locatie:EUR Woudestein
Kosten:€ 575,- per deelnemer
Financiering:Wil je gebruik maken van je persoonlijk carrière budget? Zorg dat je je aanvraag op tijd indient bij onze collega’s. Lees hier meer.

Mocht je gebruik willen maken van je afdelingsbudget kan je het budgetnummer opvragen bij je leidinggevende
Overig:Voor deze training ontvang je een certificaat bij een deelname van minimaal 80%.

 

Tijdens de tweedaagse training Presenteren met impact krijg je in vier modules allerlei tools, strategieën en oefeningen aangereikt om je presentatievaardigheden te verbeteren.

Dag 1

Op de eerste dag wordt een krachtige basis gelegd voor een impactvolle presentatie. In de ochtend krijg je inzicht in de verschillende vormen van communicatie die tijdens een presentatie van belang zijn. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan lichaamstaal en stemgebruik. Je leert aan welke knoppen je kunt draaien, waardoor je jouw boodschap optimaal leert communiceren. In de middag ga je aan de slag met het ontwerp van een presentatie. Je leert hoe je in korte tijd een effectieve, heldere presentatie voorbereidt, en experimenteert met verschillende manieren om een presentatie te structureren.

Dag 2

De tweede dag staat in het teken van zelfvertrouwen, spanningsboog en interactie. In de ochtend leer je hoe je meer ontspannen en zelfverzekerd voor de groep staat. Je oefent met presenteren in het moment en ervaart hoe het voelt om de controle los te laten. In de middag leer je hoe je de aandacht van je publiek grijpt en behoudt. Je leert de spanningsboog van je presentatie optimaliseren, onder andere door de inzet van publieksinteractie.

 

Deze training is ontworpen voor professionals die hun presentatievaardigheden een boost willen geven, zowel professional services als academic staff.

Communiceren & beïnvloeden: presenteren, communicatie (verbaal, non-verbaal en paralinguaal), overtuigen

Analyseren & bedenken: conceptueel vermogen
 

Trainer

De training wordt verzorgd door Michelle Verheij.

Na het afronden van haar Master Internationaal Publiekrecht werkte Michelle Verheij jarenlang in verschillende functies bij allerlei organisaties. In 2022 richtte ze de Theatertrainer op en ging ze fulltime aan de slag als trainer, facilitator en theatermaker. Inmiddels heeft ze ruime ervaring met het ontwerpen en geven van workshops en trainingen over allerlei onderwerpen, waaronder (werk)geluk, openbaar spreken en creativiteit op de werkvloer. Naast haar werkzaamheden als trainer en facilitator is Michelle ook theatermaker, en studeert zij parttime aan de Toneelacademie Maastricht.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen