Leer een andere manier van communiceren

Verbindende Communicatie

Erasmianen zijn maatschappelijk betrokken, wereldburgers, verbindend, ondernemend en ruimdenkend.

Bron: The Erasmian Way, Strategy 2024

We maken allemaal wel eens situatie mee tijdens ons werk die ons raakt en ons geduld op de proef stelt. Als er tijdens een gesprek irritatie ontstaat, dan is een bepaalde toon voor het gesprek gezet. Wat er ook gezegd word, het draagt niet meer bij aan verbinding. Hoe kom je vanuit zo’n situatie weer naar verbinding, om zo de relatie te herstellen en samen tot een oplossing te komen?

Door deelname aan de training leer je te communiceren vanuit jouw behoeften en die van een ander. Je leert een andere manier van communiceren die bijdraagt aan wat voor iedereen werkt.

Praktische informatie

Datum:We zullen deze training in 2020 inplannen. Maak je interesse kenbaar via top@eur.nl
Tijd:Dag 1: 10.00 - 12.00
Dag 2: 9.30 - 11.30
Duur:2 x 2 uur
Locatie:EUR Woudestein
Kosten:Je kunt voor deze training gebruik maken van je persoonlijk carrière budget.
Doelgroep:Voor iedereen die zich wil verdiepen in Verbindende Communicatie.
Voertaal:Nederlands
  • We verdiepen ons in het model van Verbindende Communicatie. Tijdens de training leer je verder te kijken dan goed/fout/gelijk hebben. Je leert om woorden te geven aan wat voor jou belangrijk is en om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften. En we oefenen daarmee. Vanuit autonomie kan er weer verbinding ontstaan. Verbindende Communicatie is daarmee ook krachtige tool om steviger in het leven te staan. Ook leer tijdens de training om echt empathisch te luisteren naar een ander. In praktische oefeningen ervaar je hoe je vanuit verbinding kunt communiceren.

    Met eenvoudige oefeningen leer je dat Verbindende Communicatie je in staat stelt om je te verbinden met de diepere waarden en behoeftes van jezelf én die van een ander. Het inspireert en stimuleert je om Verbindende Communicatie in te zetten tijdens gesprekken op je werk en daarbuiten.

    Lees hier meer over het wereldwijde gedachtengoed van Marshall Rosenberg* en verken de gereedschappen van Verbindende/Geweldloze Communicatie.

     

    *Marshall Rosenberg (1934-2015) was een Amerikaanse psycholoog en de ontwerper van het model van Verbindende Communicatie.

  • Jolanda Bloem. Jolanda Bloem houdt zich sinds 2016 bezig met Verbindende Communicatie. Na verschillende trainingen gevolgd te hebben geeft zij nu zelf regelmatig workshops en korte trainingen. Binnen de EUR heeft ze meer dan honderd collega’s EUR kennis laten maken met Verbindende Communicatie, onder andere in het Share Your Knowledge programma.