Verbindend Communiceren

Working together

We maken allemaal wel eens situatie mee tijdens ons werk die ons raakt en ons geduld op de proef stelt. Als er tijdens een gesprek irritatie ontstaat, en we laten dat merken, dan is de kans groot dat de ander zich gaat verdedigen. Daarmee is een bepaalde toon voor het gesprek gezet. Er is geen verbinding meer en wat er ook gezegd word, het draagt niet meer bij aan verbinding. Hoe kom je vanuit zo’n situatie weer naar verbinding, om zo de relatie te herstellen en samen tot een oplossing te komen? 

Tijdens deze training leer je verder te kijken dan goed/fout/gelijk hebben. Je leert om woorden te geven aan wat voor jou belangrijk is en je leert om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften. Vanuit autonomie kan er weer verbinding ontstaan. Verbindende Communicatie is daarmee ook een krachtige tool om steviger in het leven te staan. Je leert om je eerlijk te uiten en om echt empathisch te luisteren naar een ander. In praktische oefeningen ervaar je hoe je vanuit verbinding kunt communiceren.

Praktische informatie

Datum:

11, 18 & 25 april 2024

Tijd:09.30 - 13.00 uur
Duur:3 x 3.5 uur
Locatie:Fysiek
Kosten:€ 500,- 
Financiering:

Wil je gebruik maken van je persoonlijk carrière budget? Zorg dat je je aanvraag op tijd indient bij onze collega’s. Lees hier meer.

Mocht je gebruik willen maken van je afdelingsbudget kan je het budgetnummer opvragen bij je leidinggevende.

Doelgroep:Voor iedereen die zich een stap verder wil verdiepen in - en oefenen met- Verbindende Communicatie.
Voertaal:Nederlands
Overig:Voor deze training ontvang je een certificaat bij een deelname van minimaal 80%.

Erasmianen zijn maatschappelijk betrokken, wereldburgers, verbindend, ondernemend en ruimdenkend.

Strategy 2024

The Erasmian Way,

Hoe houden we verbinding met onszelf en de ander in moeilijke situaties? 

Tijdens deze driedelige training verdiepen we ons in Verbindende Communicatie. We ontdekken een manier van communiceren die de nadruk legt op wat ons wezenlijk raakt. We oefenen hiermee in een veilige setting. Het inspireert en stimuleert je om Verbindende Communicatie in te zetten tijdens gesprekken op je werk en daarbuiten.

Verbindende Communicatie is een praktische tool voor het creëren van verbinding, begrip en duidelijkheid, ook in uitdagende situaties. Deze manier van communiceren wordt gebruikt voor het overbruggen van meningsverschillen, het voorkomen en oplossen van conflicten, als middel om stevig in het leven te staan en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. 

Het gedachtengoed

Lees hier meer over het wereldwijde gedachtengoed van Marshall Rosenberg* en verken de gereedschappen van Verbindende/Geweldloze Communicatie.

Marshall Rosenberg (1934-2015) was een Amerikaanse psycholoog en de ontwerper van het model van Verbindende Communicatie.

 

In deel 1 richten we ons op empathisch luisteren. Wat is empathie? Hoe luister je zonder oordeel? En merk je verschil als luisteraar en als spreker?

In deel 2 richten we ons op eerlijk uiten. Kunnen we verbinding maken met onszelf en lukt het ons om te benoemen wat er echt in ons leeft? Welke woorden gebruik ik zodat ik bij mijzelf blijf zonder oordelen en verwijten.

In deel 3 brengen we empathisch luisteren & eerlijk uiten samen in een gesprek zodat er een vreedzame verbinding ontstaat. We bouwen een verbale brug en ontdekken een nieuwe flow in communicatie.

Deze training wordt verzorgd door Gillian Engel. Zij is trainer in Verbindende Communicatie en coacht ook aan de hand van de principes van Verbindende Communicatie. Door de jaren heen heeft zij verschillende coachings- en trainersopleidingen gevolgd. In 2018 kwam zij in aanraking met Verbindende Communicatie, ook wel bekend als Geweldloze Communicatie. Gegrepen door het gedachtengoed van de grondlegger Marshall B. Rosenberg besloot zij zich te specialiseren en hierin trainingen en workshops aan te bieden. Binnen de EUR biedt zij introductietrainingen aan en laat docenten en studenten kennis maken met het gedachtengoed.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen