Maak kennis met de kracht van visueel denken

Visual Design Thinking

“Waarom praten en schrijven we zoveel, dat moet toch sneller en leuker kunnen? Ik zou eigenlijk wel wat meer willen doen met visueel denken in mijn dagelijks werk!”

Wanneer je wel eens iemand met een eenvoudige schets of visualisatie een complex verhaal snel en duidelijk over hebt zien brengen ken je de kracht van visueel denken en functioneel tekenen. Toch zijn er maar weinig mensen die deze vaardigheden inzetten in hun dagelijks werk.

In deze workshop helpen we je deze werkwijze eigen te maken. Je leert functioneel tekenen en visueel denken in te zetten om je eigen gedachten te ordenen en je ideeën helderder over te kunnen brengen zodat je ook sneller en beter samen kunt werken met anderen. Welkom in de wereld van het Visueel Denken!

Wat levert meedoen je op?

 • Je hebt geen barrières meer om te gaan tekenen.
 • Een eerste versie van je eigen beeldbank.
 • Je begrijpt de waarde van visueel denken en Design Thinking
 • Je leert een effectieve methode om van complexiteit tot een helder verhaal te komen.
 • Je kunt het visueel denken inzetten om je werk te versnellen
 • Je hebt inspiratie en energie om met je nieuwe tekentools aan de slag te gaan.
 • Je krijgt een eigen Flatland teken-kit.
 • Je gaat direct aan de slag met een casus uit je eigen werk

Praktische informatie

Data:

Op dit moment is er geen training gepland. Neem bij vragen contact op met TOP.

Tijden:9.00 - 17.00
Duur:1 dag
Locatie:EUR Woudestein
Kosten:€600,-
Overig:Voor deze training ontvang je een certificaat bij een deelname van minimaal 80%.
 • In deze interactieve training van 1 dag leer je de principes van ‘Visual Design Thinking’. Niet alleen de basis van tekenen komt aan bod, maar ook de aanpak om van complexiteit naar een helder, logisch visueel verhaal te komen. In de ochtend richten we ons op de basis van het functioneel tekenen, het maken van een beeldbank en het inventariseren van informatie. In de middag ga je aan de slag met je eigen casus en gaan we dieper in op het structureren en communiceerbaar maken van je verhaal. De dag sluit je af met een eerste schets van je eigen praatplaat!

 • De training zal gegeven worden door 2 trainers van Flatland.

  Yara Rietdijk

  Yara heeft een achtergrond in sportpsychologie en is getraind in het concreet maken van abstracte informatie. Tijdens de workshop helpt ze je door middel van visueel denken en functioneel tekenen de inhoud van je eigen casus tastbaar en concreet te maken.

  Niva van de Geer

  Niva heeft mede dankzij zijn juridische achtergrond een analytische en doortastende blik. Met scherpe vragen en de juiste denkstappen leert hij je jouw verhaal vanuit een scherpe invalshoek op papier te krijgen.

  Flatland bestaat uit een diverse groep van analytische ontwerpers en facilitators die mensen en teams trainen om gebruik te maken van functioneel tekenen, zodat ze beter in staat zijn hun gedachten te ordenen, elkaar te begrijpen en sneller en effectiever tot gewenste resultaten te komen.