Bedrijfskunde

Bachelor of Science (BSc) in Bedrijfskunde

De ideale basis voor een succesvolle carrière als ondernemer, manager of adviseur. Dit is jouw studie als jij een echte aanpakker bent, met een gezonde dosis zelfkennis en doorzettingsvermogen.

Een bedrijf managen is topsport. Rotterdamse bedrijfskundigen beheersen deze tak van sport als geen ander. Zij weten ook dat succes keihard werken is.

Ben jij ambitieus en wil je de wereld veroveren? Dan biedt Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam jou de vliegende start die je zoekt. Het programma is een pittige combinatie van marketing, logistiek, strategisch en financieel management.

Deze studie is bij uitstek geschikt voor studenten die zowel binnen als buiten hun studie het nodige initiatief tonen. Je krijgt hier alle gelegenheid om te laten zien wat je waard bent.

De faculteit waar je deze bachelor volgt, is de Rotterdam School of Management (RSM). Dé ideale omgeving om jouw (internationale) loopbaan te starten.

Waarom een Bachelor Bedrijfskunde studeren in Rotterdam?

Bedrijfskunde studeren in Rotterdam:

 • Uitdagend onderwijs.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Je ontwikkelt management- én onderzoeksvaardigheden.
 • De opleiding heeft een uitstekende reputatie, ook in het buitenland.
 • Vele internationale kansen, zoals studeren in het buitenland en projecten bij multinationals.
 • Twaalf masterprogramma’s.
 • Vooruitzicht op een goedbetaalde baan en een interessante carrière.

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Bedrijfskunde

Voor afgestudeerde bedrijfskundigen uit Rotterdam staat de wereld open. Met de kennis, de vaardigheden en niet te vergeten het netwerk dat je aan RSM opdoet ben je open for business: In Nederland, in het buitenland, waar je maar wilt. Als zelfstandig ondernemer, manager, consultant: RSM is jouw opstap naar een uitdagende carrière.

 

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Bedrijfskunde

Leerdoelen Bachelor in Bedrijfskunde

Na de bacheloropleiding kun je:
 • de positie van een bedrijf in zijn omgeving analyseren;
 • verschillende bedrijfsprocessen en -onderdelen benoemen en beheersen;
 • wetenschappelijke vakliteratuur zelfstandig gebruiken;
 • wetenschappelijke verschijnselen en problemen identificeren, analyseren, onderzoeken en verklaren;
 • adequate oplossingen aandragen.

Inhoud van de opleiding Bachelor in Bedrijfskunde

De drie jaren van de bachelorfase zijn elk onderverdeeld in drie trimesters. Per trimester krijg je vier tot vijf vakken met hoor- en responsiecolleges. Bij veel vakken ga je samenwerken in kleine werkgroepen. Voor de groepsopdrachten duik je vaak in de praktijk en wordt er veel zelfstandigheid van je verwacht. Aan het eind van elk trimester heb je twee collegevrije weken waarin je tentamens aflegt. In je laatste studiejaar krijg je uitgebreid de ruimte voor een stage, een minor of een internationale component. Als je na je bachelorexamen een master wilt volgen, dan kun je kiezen uit de dertien masterprogramma’s van RSM. Maar je kunt ook een master volgen aan een andere faculteit of universiteit.


Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Bachelor in Bedrijfskunde

Doelgroep Bachelor in Bedrijfskunde

Bedrijfskunde aan RSM is een pittige opleiding. Het is dan ook de juiste opleiding voor mensen met een zelfstandige houding en een ondernemende geest, die een managementfunctie ambiëren in het turbulente (internationale) bedrijfsleven; mensen die zich breed willen ontwikkelen en misschien hun eigen onderneming willen starten.

Toelatingseisen Bachelor in Bedrijfskunde

Naast een goede beheersing van het Engels verhoogt een ruime voldoende voor wiskunde A, liefst wiskunde B de kans op het succesvol afronden van je bachelor Bedrijfskunde.

Twijfel je of je voldoende kennis in huis hebt om het eerstejaars vak wiskunde succesvol af te ronden? Maak dan de voorkennistoets wiskunde. Deze vind je op: www.rsm.nl/bedrijfskunde.

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

Inschrijven Bachelor in Bedrijfskunde

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.

 

Meer informatie over: Inschrijven voor een bacheloropleiding

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Bedrijfskunde

Na je Bachelor Bedrijfskunde kun je doorstuderen en een masteropleiding volgen. In de Engelstalige masterfase ga je je specialiseren. Je kunt kiezen uit 13 specialisaties waarin je je richt op een deelgebied van bedrijfskunde. Je hebt ook de keuze om de master International Management - CEMS te volgen of doorstuderen tot je Master of Philosophy in Business Research bent.

 

Meer informatie over: Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Bedrijfskunde