Bachelor   Bacheloropleidingen   Bestuurskunde

Bestuurskunde

Bachelor of Science (BSc) in Bestuurskunde

Droom je ervan een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen? Dan is de studie Bestuurskunde in Rotterdam echt iets voor jou. Dé opleiding tot bruggenbouwer.

Steeds vaker verwachten politiek, burgers en bedrijven dat de publieke sector flexibel meebeweegt met actuele thema’s. Hier bewijst de bestuurskundige zijn waarde: sterk in het analyseren van maatschappelijke en bestuurlijke problemen. En in het ontwikkelen van effectieve oplossingen.

Je leert kwesties op verschillende manieren te bekijken: vanuit een sociologische of een economische invalshoek, bijvoorbeeld. Als bruggenbouwer in opleiding maak je intensief kennis met maatschappelijke ontwikkelingen. Leer je opereren in complexe bestuurlijke netwerken, lokaal en Europees. En verwerf je vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen en toetsen van effectief beleid.

Rotterdamse bestuurskundigen zijn gewild bij overheid en bedrijfsleven.Waarom een Bachelor Bestuurskunde studeren in Rotterdam?

Complexe, maatschappelijke problemen vragen om krachtige analyse en intelligente discussie. In Rotterdam leer je dat. Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit onderscheidt zich door de nauwe banden met de sociologie, economie, recht en politicologie en de focus op beleid en management. Bovendien leer je onderhandelen, presenteren, en wetenschappelijk onderzoek op te zetten.

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Bestuurskunde

Bestuurskundigen zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Voor de meeste functies is een mastertitel wel nodig. Met je master kun je in tal van functies in en rondom het openbaar bestuur aan de slag, als beleidsadviseur, procesmanager, projectleider, consultant, zowel bij overheden als bij grote ondernemingen en in de non-profit sector.

 

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Bestuurskunde

Leerdoelen Bachelor in Bestuurskunde

Als Bestuurskundige kun je:

  • Verschillende partijen en belangen bij elkaar brengen.
  • Complexe maatschappelijke problemen analyseren en oplossingen uitwerken.
  • Maatschappelijke netwerken doorgronden.
  • Problemen beredeneren vanuit verschillende invalshoeken.
  • Presenteren, debatteren en argumenteren.
  • Overtuigend en helder schrijven.
  • Wetenschappelijk onderzoek ontwerpen,uitvoeren en beoordelen.

Inhoud van de opleiding Bachelor in Bestuurskunde

Tijdens de drie jaar van de bacheloropleiding volg je vakken in blokken van 5 weken. Je volgt zowel hoorcolleges als werkcolleges: in de eerste vertelt een docent over de nieuwe theorie, in de tweede ga je met ongeveer 20 medestudenten de praktische toepassing van de theorie bespreken.

Academie - Atelier
Uniek aan de Rotterdamse opleiding Bestuurskunde is de ‘Academie-Atelierformule’. In de academie (de hoorcolleges) wordt de wetenschappelijke kennis aangeboden, en in het atelier (werkcolleges, maar ook gastcolleges en stages) vindt de confrontatie met de bestuurskundige praktijk plaats. Zo heb je straks niet alleen kennis van het openbaar bestuur opgedaan, maar kun je ook presenteren, onderhandelen, debatteren, schrijven.


Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Bachelor in Bestuurskunde

Doelgroep Bachelor in Bestuurskunde

Hoe verhoudt Nederland zich tot de Europese Unie? Hoe kan de arbeidsmarkt beter functioneren? Hoe kunnen we duurzaamheid en mobiliteit combineren? Studenten Bestuurskunde hebben grote interesse in het oplossen van dit type maatschappelijke vraagstukken. Heb jij een brede kijk op de samenleving en lijkt het je leuk je hoofd te breken over complexe vraagstukken? Dan is Bestuurskunde jouw studie!

Toelatingseisen Bachelor in Bestuurskunde

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

Inschrijven Bachelor in Bestuurskunde

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.

 

Meer informatie over: Inschrijven voor een bacheloropleiding

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Bestuurskunde

Veel bachelors in de Bestuurskunde stromen door naar de masteropleiding. Met een mastertitel vergroot je je carrièreperspectieven aanzienlijk: managementfuncties vragen doorgaans een mastertitel. Het masterprogramma duurt één jaar en mondt uit in een scriptie waarin je als volleerd bestuurskundige je visie weergeeft op een concreet vraagstuk.

 

Meer informatie over: Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in BestuurskundeVraag de brochure aan van de Bachelor in Bestuurskunde.

Brochure Bachelor in Bestuurskunde


Like Bestuurskunde op Facebook.

Bestuurskunde op Facebook