Psychologie

Bachelor of Science (BSc) in Psychologie

Wil je menselijk gedrag beter begrijpen? Wil je mensen of organisaties helpen om hun problemen op een professionele manier op te lossen? Kies dan de beste bacheloropleiding Psychologie van Nederland.

Pyschologie - Beste opleiding volgens Elsevier en Top-opleiding volgens Keuzegids UniversiteitenHet programma werkt met de kleinschalige activerende methode van probleemgestuurd onderwijs. Daarbij werk je steeds in kleine groepen van 11 studenten aan problemen waarmee psychologen zich dagelijks geconfronteerd zien. Samen met je medestudenten los je psychologische vraagstukken op over onderwerpen als het geheugen, angst, burn-out, leren, groepsgedrag et cetera. Op deze manier maak je kennis met de psychologische praktijk in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg.

De opleiding is toepassingsgericht. Je verwerft dus niet alleen veel kennis van de belangrijkste psychologische theorieën, maar je ontwikkelt tijdens de practica ook de psychologische basisvaardigheden die nodig zijn om het beroep van psycholoog te kunnen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan psychologische gespreksvaardigheden, diagnostische vaardigheden en interventievaardigheden, maar er is ook veel aandacht voor de training van wetenschappelijke onderzoeks- en schrijfvaardigheden.

De taal van de opleiding is Nederlands, enkel de hoorcolleges en veelal de literatuur zijn in het Engels.

Keuzegids Universiteiten 2013 heeft Psychologie aan de EUR de titel 'top-opleiding' gegeven. De opleiding is de afgelopen 11 jaar ook door Elsevier verkozen tot de beste Psychologie opleiding van Nederland. Psychologie in Rotterdam slaagt erin om topkwaliteit te bieden door kleinschalig en intensief onderwijs.

Waarom een Bachelor Psychologie studeren in Rotterdam?

Psychologie in Rotterdam biedt:
 • een studie die 11 jaar op rij door studenten is verkozen tot beste van Nederland;
 • een uitstekende voorbereiding op de beroepspraktijk;
 • activerend onderwijs in groepjes van 11 studenten;
 • een inspirerende, vernieuwende opleiding;
 • internationaal erkende wetenschappers;
 • de keuze uit vijf masterprogramma's.

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Psychologie

Als afgestudeerd psycholoog aan de Erasmus Universiteit kun je in veel functies aan de slag. Vooral in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs, waar veel psychologen van oudsher werken. Ben je meer geïnteresseerd in wetenschap? Met de opleiding Psychologie ben je ook goed voorbereid op een carrière als onderzoeker.

 

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Psychologie

Leerdoelen Bachelor in Psychologie

Na je opleiding Psychologie

 • beheers je zowel theorie als praktijkvaardigheden uit de psychologie;
 • kun je vraagstukken uit de psychologie aanpakken;
 • kun je wetenschappelijk verantwoord onderzoeken en analyseren;
 • kun je een diagnose en een behandelstrategie opstellen;
 • ben je in staat een functie binnen het onderwijs, onderzoek, de gezondheidszorg of het bedrijfsleven vervullen.

Inhoud van de opleiding Bachelor in Psychologie

De bachelor Psychologie duurt drie jaar. Een studiejaar bestaat uit acht blokken van vijf weken. Elk blok is gewijd aan een specifiek onderwerp of vak en er is aandacht voor zowel theorie als praktijk.

Kies je voor Rotterdam, dan kies je ook voor probleemgestuurd onderwijs. Met ongeveer tien medestudenten los je concrete problemen op en ga je op zoek naar informatie in boeken, tijdschriften en digitale media. Veel informatie vind je in onze elektronische leeromgeving ‘PsyWeb’, waar ook verhelderende video’s, presentaties en animaties over psychologie worden aangeboden. Daarnaast leer je vaardigheden die van pas komen in je latere beroep, zoals diagnostiek, behandelmethoden en gespreksvaardigheden.


Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Bachelor in Psychologie 

Doelgroep Bachelor in Psychologie

Ben jij een vwo-scholier en ben jij nieuwsgierig naar alles wat met het menselijke gedrag te maken heeft? Dan is de bacheloropleiding Psychologie geschikt voor jou! Het is dé opleiding voor mensen die zich breed willen ontwikkelen en die een carrière nastreven in de (geestelijke) gezondheidszorg, het onderwijs, het bedrijfsleven of de onderzoekswereld.

Toelatingseisen Bachelor in Psychologie

Psychologie is een numerus fixus opleiding. Je kan worden toegelaten met:

Inschrijven Bachelor in Psychologie

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.


Meer informatie over: Inschrijven voor een bacheloropleiding

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Psychologie

Met een afgeronde bachelor in Psychologie word je toegelaten tot de masteropleiding in Psychologie, die tot de top van Nederland behoort. We leiden je op tot een kritische professional, met goede theoretische kennis en uitstekende onderzoeks- en praktijkvaardigheden. Na je master kun je als onderzoeker of behandelend psycholoog aan de slag in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven of het onderwijs.

 

Meer informatie over: Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Psychologie