Gijs Elshout is Docent van het Jaar

De MFVR reikt elk jaar de prijs voor de docent van het jaar uit


Dr. Gijs Elshout, huisarts, docent Practicum Klinische Vaardigheden en voorzitter Cluster Bachelor Erasmusarts 2030 wint de MORE-onderwijsprijs voor Beste Docent van het Jaar. ‘Als ik die prijs ooit zou kunnen winnen,’ droomde hij al als student. 

‘Ik hoorde net iemand zeggen dat dit de belangrijkste prijs is in het onderwijs om te winnen. Zo beschouw ik dat ook,’ zegt Gijs nadat hij de prijs heeft gewonnen. ‘Vroeger werden de stemmen in een kartonnen doos verzameld. Toen ik mijn stem tijdens mijn studie in 2002 in de doos deed, dacht ik ‘als ik die ooit zou kunnen winnen’. Ik wist toen al dat ik iets met onderwijs wilde doen.’ 

Elk jaar reikt de Medische Faculteitsvereniging de MORE-onderwijsprijs uit voor de beste docent van het jaar, beste docent van de verschillende bachelorjaren, beste docent van de master, beste keuzeonderwijs en beste coschap.   

MORE staat voor Medische OnderwijsRaad Erasmus MC. De Medische OnderwijsRaad Erasmus MC is een zeswekelijkse vergadering waarin alle studentgroeperingen op de geneeskundeopleiding bijeenkomen, die zich bezighouden met het onderwijs.

Hart en ziel in het onderwijs 

De Jaarvertegenwoordiging van de MFVR nomineerde Gijs Elshout voor de beste docent van het jaar. ‘Gijs zet studenten aan tot kritisch denken en heeft een prettige manier van omgang. Zijn lessen zijn enthousiasmerend en interactief. Alle studenten voelen zich op hun gemak bij zijn lessen.’  

Maar naast zijn betrokkenheid in het Practicum Klinische Vaardigheden- onderwijs zet Gijs zich ook in voor het nieuwe bachelor geneeskunde curriculum Erasmusarts 2030. ‘Hij zet zijn hart en ziel in het onderwijs.’ zegt Wilfred de Koning, Docent van het Jaar 2021-2022. 

Andere winnaars 

Gijs Elshout is niet de enige winnaar. Ook deze docenten, coschap en keuzeonderwijs vielen in de prijzen: 

  • Beste docent bachelorjaar 1: Johan Pel 
  • Beste docent bachelorjaar 2: Kees Vissers 
  • Beste docent bachelorjaar 3: Tom Ruigrok 
  • Beste docent master: David Hanff 
  • Beste keuzeonderwijs: Cardiovasculaire aandoeningen 
  • Beste coschap: Heelkunde in het Albert Schweitzer ziekenhuis 

Onderwijs Eregalerij 

De eregalerij voor de beste docenten is in 2021 door prodecaan prof.dr. Maarten Frens in het leven geroepen. ‘Elke dag zetten de docenten van het Erasmus MC zich in om het best denkbare onderwijs te geven aan onze studenten.’ Met deze galerij bedanken de studenten onze Erasmus MC docenten voor hun inzet het afgelopen jaar. Ook Gijs krijgt een plekje in de passage. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen