Predicaat ‘topopleiding’ voor Geneeskunde en Klinische Technologie

Keuzegids universiteiten 2024 gepubliceerd

De Keuzegids Universiteiten 2024 heeft het predicaat ‘topopleiding’ toegekend aan de opleidingen Geneeskunde en Klinische Technologie.  

Jaarlijks wordt de Keuzegids gepubliceerd. Een gids waarin de kwaliteit van alle opleidingen wordt beoordeeld en vergeleken. De beoordelingen zijn gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), een landelijk tevredenheidsonderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding en onderwijsinstelling. 

Geneeskunde van een 6 naar een 7.5 

Opvallend is de verbetering van de opleiding Geneeskunde in Rotterdam, die dit jaar maar liefst 75 punten behaalt op een schaal van 100. Een indrukwekkende vooruitgang. In de Keuzegids Universiteiten 2023 was dit nog 71, en in 2022 was het zelfs 60. Dit jaar worden thema’s zoals Docenten en ‘Voorbereiding op de loopbaan’ bovengemiddeld beoordeeld. Inhoud en Sfeer behalen een gemiddelde score. Op het thema Toetsing scoort de opleiding onder het gemiddelde. Geneeskundestudenten in Rotterdam geven gemiddeld een 3.5 van de 5 op het onderwerp Toetsing en Beoordeling (resultaten NSE). Het gemiddelde van dit onderwerp voor alle geneeskundeopleidingen is een 3.6. 

‘Een prachtig resultaat door samenwerking in het Erasmus MC. Zonder de inzet van onze passievolle docenten en onze fantastische onderwijsondersteunende collega’s hadden we dit nooit bereikt. Dank aan ieders bijdrage aan ons mooie Geneeskunde onderwijs.’
- Prof.dr. Janneke van der Woude, opleidingsdirecteur Geneeskunde

Klinische Technologie krijgt een 8 

De bacheloropleiding Klinische Technologie heeft opnieuw het predicaat ’topopleiding’verdiend, met een indrukwekkende score van 80 punten. De eerste keer was in 2021. Vorig jaar kreeg de opleiding 71 punten. Deze opleiding is een samenwerking tussen de TU Delft, Universiteit Leiden (LUMC), en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC). Klinische Technologie scoort bovengemiddeld op thema’s als Docenten, ‘Voorbereiding op de loopbaan’ en Sfeer. Op overige thema’s Inhoud en Toetsing behaalt de opleiding een gemiddelde score. 

‘De score is een prachtig compliment voor de opleiding maar ook voor de studenten zelf.’
- Prof.dr. John van den Dobbelsteen, opleidingsdirecteur Klinische Technologie

Prof.dr. John van den Dobbelsteen, opleidingsdirecteur Klinische Technologie: ‘Het betreft een groep studenten die zeer gemotiveerd zijn en in hechte samenwerking met elkaar, de docenten en de studievereniging Variscopic een goed leerklimaat realiseren. Een grote opsteker is het positieve oordeel over de voorbereiding op de loopbaan. Het beroep Klinisch Technoloog is nog relatief nieuw en daarmee is het aantal rolmodellen nog beperkt. Het is dan extra belangrijk dat studenten tijdens de studie een beeld opbouwen van hun latere mogelijkheden in het werkveld.’ 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen