Home

De Erasmus School of Economics is een toonaangevend centrum van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De ESE huisvest vele van 's werelds experts in uiteenlopende gebieden van de economische wetenschap en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan.

EconomieOpinie

Belasting kan best simpel zijn

Het lijkt natuurlijk mooi: een belastingstelsel dat voor iedere belastingplichtige optimaal rekening houdt met alle persoonlijke omstandigheden. Een belastingstelsel op maat, voor elk van de circa 17 miljoen inwoners, levert rechtvaardigheid op. Het is echter duidelijk dat dit zijn prijs heeft: de prijs van complexiteit, onbegrijpelijkheid, omvangrijke regels en hoge uitvoeringskosten voor burgers, bedrijven en overheid.

maandag, 31 maart 2014

Big Data, wat kun je er eigenlijk mee?

Het recente interview van directeur Particulieren Hans Hagenaars van de ING met het FD over het Big Data plan heeft de gemoede- ren goed bezig gehouden. Hij bracht dit plan zodanig dat iedereen wel moest denken dat de ING zijn klanten zou uitleveren aan gehaaide commerciële jongens, en daarmee zou het gedaan zijn met de privacy.

vrijdag, 28 maart 2014

Agenda voor fiscale groei

Begin februari 2014 heeft de voorzitter van de SER, Wiebe Draijer, in Het Financieele Dagblad een pleidooi gehouden voor een agenda voor groei. Kort gezegd meent hij dat het kabinet eigenlijk niets doet om Nederland economisch op te stuwen hetgeen zijn inziens hard nodig is.

vrijdag, 28 februari 2014

Centennial nieuws

16th conference on the Foundations of Utility and Risk

Het Foundations of Utility and Risk congres (30 juni - 2 juli) is het centrale congres in de wereld op het gebied van beslissen onder risico en onzekerheid. Belangrijke toepassingsgebieden zijn de financiële sector - het verklaren van het beleggings- en verzekeringsgedrag en de pensioenkeuze van mensen en hen helpen betere keuzes hierin te maken - en de medische sector - het helpen van patiënten helpen bij het maken van de juiste behandelkeuze en het adviseren van overheden met betrekking tot de samenstelling van het verzekeringspakket.

maandag, 30 juni 2014

34th International Symposium on Forecasting

The International Symposium on Forecasting (ISF) is the premier forecasting conference, attracting the world’s leading forecasting researchers, practitioners, and students. Through a combination of keynote speaker presentations, academic sessions, workshops, and social programs, the ISF provides many excellent opportunities for networking, learning, and fun.

zondag, 29 juni 2014

Bekijk onze video

Meer nieuws >>