Home

De Erasmus School of Economics is een toonaangevend centrum van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De ESE huisvest vele van 's werelds experts in uiteenlopende gebieden van de economische wetenschap en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan.

EconomieOpinie

Het WK voorspellen met de spelcomputer

Voor de 4e keer op rij heeft Nederland zich weten te kwalificeren voor een belangrijk eindtoernooi. Dat betekent dat voor de 4e keer op rij menig Nederlander zich met alle daarbij behorende voorpret verdiept in het invullen van poules.

donderdag, 12 juni 2014

Zijn Slimme Studenten ook Mooier?

We spreken er niet zo vaak over, maar de meeste mensen willen graag mooi zijn en veel mensen vinden mooi zijn belangrijk. 

woensdag, 28 mei 2014

Niet te lang stil staan bij vertrek hoofdkantoor Europees Starbucks uit Nederland

Onlangs verscheen het bericht dat Starbucks haar Europese hoofdkantoor verplaatst van Amsterdam naar London. Dat lijkt slecht nieuws voor de werkgelegenheid in Nederland aangezien Starbucks een grote onderneming is met een wereldwijde omzet van ongeveer 12 miljard euro.

donderdag, 22 mei 2014

Centennial nieuws

16th conference on the Foundations of Utility and Risk

Het Foundations of Utility and Risk congres (30 juni - 2 juli) is het centrale congres in de wereld op het gebied van beslissen onder risico en onzekerheid. Belangrijke toepassingsgebieden zijn de financiële sector - het verklaren van het beleggings- en verzekeringsgedrag en de pensioenkeuze van mensen en hen helpen betere keuzes hierin te maken - en de medische sector - het helpen van patiënten helpen bij het maken van de juiste behandelkeuze en het adviseren van overheden met betrekking tot de samenstelling van het verzekeringspakket.

maandag, 30 juni 2014

34th International Symposium on Forecasting

The International Symposium on Forecasting (ISF) is the premier forecasting conference, attracting the world’s leading forecasting researchers, practitioners, and students. Through a combination of keynote speaker presentations, academic sessions, workshops, and social programs, the ISF provides many excellent opportunities for networking, learning, and fun.

zondag, 29 juni 2014

Bekijk onze video


Schenkingsregeling groot succes, maar niet gratis

13 augustus jl. in het Nederlands Dagblad

Hoe de inkomstenbelasting omlaag kan

29 juli jl. in Het Financieele Dagblad

Wel hypotheekrenteaftrek

29 juli jl. in Het Financieele Dagblad

Meer nieuws >>