Home   Nieuws   Detail nieuws

Ivo Arnold over het opstaan van de ‘Kunduz-coalitie’

Kan de opleving van het Nederlandse poldermodel, waarbij strenge bezuinigingen gekoppeld worden aan hervormingen, in Europa als voorbeeld dienen? Het opstaan van de ‘Kunduz-coalitie’ geeft moed. Het is afwachten welke maatregelen in de korte periode tot de verkiezing in september echt worden ingevoerd, maar het zogenoemde Wandelgangenakkoord, past binnen de denkwereld van Ivo Arnold, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics. In het opinieblad Forum verdedigt Ivo Arnold deze denkwijze.

Arnold stelt in het opinieblad: “Nederland heeft meer ruimte voor eigen beleid dan andere landen. Onze financiële positie is nog steeds uitstekend. De overheid heeft voor haar ambtenaren het pensioen al betaald. Als je die opgespaarde pensioenbedragen aftrekt dan bedraagt de nettoschuld van Nederland slechts 35 procent tegenover 54 procent in Duitsland. Het grootste probleem zijn de consumenten. Die zijn onzeker. Als je alleen maar zou bezuinigen, dan vererger je dat probleem.”

Nadere informatie:

Klik hier voor het artikel (PDF)

Publicatiedatum: 04 mei 2012

Bekijk onze video

Schenkingsregeling groot succes, maar niet gratis

13 augustus jl. in het Nederlands Dagblad

Hoe de inkomstenbelasting omlaag kan

29 juli jl. in Het Financieele Dagblad

Wel hypotheekrenteaftrek