Master   Masteropleidingen   Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Master of Laws (LL.M.) in Arbeidsrecht

Heb jij een passie voor het arbeidsrecht en wil je in één jaar tijd arbeidsrechtspecialist worden? Meld je dan aan voor de master Arbeidsrecht!

In een kleine groep krijg je intensief en activerend onderwijs van een enthousiast docententeam dat wordt aangevuld met arbeidsrechtelijke kopstukken van andere universiteiten, uit de advocatuur en de rechterlijke macht. Je verwerft diepgaande arbeidsrechtelijke kennis en leert kritisch te kijken naar het arbeidsrechtelijke systeem. Er komen vragen aan de orde als: heeft een werknemer recht op een ontslagvergoeding bij einde dienstverband en zo ja waarom? Mag een werkgever in economisch slechte tijden zomaar arbeidsvoorwaarden naar beneden toe bijstellen? Wat zijn de arbeidsrechtelijke en vennootschapsrechtelijke consequenties van het ontslag van een bestuurder in een onderneming? Onderwerpen die het uitdagende en dynamische karakter van het arbeidsrecht weerspiegelen. Daarbij wordt een vertaalslag van wetenschap naar praktijk gemaakt in colleges ‘op locatie’, uitmondend in een stage.De master Arbeidsrecht…..de master die werkt!

Waarom een Master in Arbeidsrecht studeren in Rotterdam?

 • kleinschalig, activerend onderwijs;
 • een enthousiast team van wetenschappers en praktijkjuristen;
 • enorme verdieping van arbeidsrechtelijke kennis;
 • verbreding van praktijkgerichte juridische vaardigheden;
 • een stage bij één van onze praktijkpartners;
 • uitstekende aansluiting op de arbeidsmarkt;
 • het mooiste studiejaar van jouw academische opleiding!

Carrièremogelijkheden Master in Arbeidsrecht

De master Arbeidsrecht biedt een uitstekende basis voor een baan in de arbeidsrechtpraktijk. Als alumnus van de master Arbeidsrecht kun je aan de slag als arbeidsrechtadvocaat, bedrijfsjurist of vakbondsjurist. Uiteraard ligt ook de weg naar functies binnen de rechterlijke macht of wetenschap open.


Meer informatie over: carrièremogelijkheden Master in Arbeidsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Leerdoelen Master in Arbeidsrecht

Na voltooiing van de Master Arbeidsrecht:
 • Heb je diepgaande juridische kennis verworven op het terrein van het (internationale) arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht;
 • Ben je in staat complexe arbeidsrechtelijke casus te analyseren en op gestructureerde wijze op te lossen;
 • Beschik je over unieke en onderscheidende praktische en juridische vaardigheden;
 • Heb je een kritisch academische attitude ontwikkeld.

Inhoud van de opleiding Master in Arbeidsrecht

 • Capita Arbeidsrecht
 • Ontslagrecht
 • Sociaal verzekeringsrecht
 • Arbeid en onderneming
 • Europees en internationaal arbeidsrecht
 • Keuzevak
 • Stage of keuzevak
 • Scriptie

Meer informatie over: inhoud van de opleiding Master in Arbeidsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Onderwijsvorm Master in Arbeidsrecht

Het onderwijs wordt in blokken van vijf weken serieel aangeboden. Dit houdt in dat u één vak per blok heeft, zodat alle aandacht ook naar één vak gaat. De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges. Deze worden gekenmerkt door interactie en persoonlijk contact met de docenten en gastdocenten (advocaten, rechters, politici). 


Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Arbeidsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Doelgroep Master in Arbeidsrecht

Wij zoeken maximaal 30 topstudenten met een passie voor het arbeidsrecht die een jaar lang intensief bezig willen zijn met het arbeidsrecht, in discussie durven gaan met arbeidsrechtelijke kopstukken uit wetenschap en praktijk en uitdaging zien in het oplossen van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Toelatingseisen Master in Arbeidsrecht

Rechtenstudenten van de EUR moeten voldoen aan de eis van de doorstroomregeling bachelor-master. Wanneer u het schakelprogramma Rechtsgeleerdheid hebt afgerond en alle resultaten staan geregistreerd in osiris bent u ook toelaatbaar. Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van buiten de EUR hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond.


Meer informatie over: toelatingseisen Master in Arbeidsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Inschrijven Master in Arbeidsrecht

De master Arbeidsrecht biedt plaats aan 30 studenten en de toelating vindt plaats door middel van een selectieprocedure. Hiervoor dient u de volgende documenten te overleggen: een recente pasfoto, een gemotiveerd verzoek tot deelname, een curriculum vitae en uw cijferlijst (alle cijfers inclusief herkansingen). De inschrijving eindigt eind juli.


Meer informatie over: inschrijven Master in Arbeidsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Vraag de brochure aan van de Master in Arbeidsrecht

Brochure Master in Arbeidsrecht