Master   Masteropleidingen   Fiscaal Recht

Master in Fiscaal Recht

Master of Laws in Fiscaal Recht (LL.M.)

Een superactueel vak, want als fiscaal-juridisch specialist werk je achter de schermen aan grote fusies en overnames. Je vindt als een van de best betaalde specialisten de beste fiscale oplossingen.

Een pittige master voor ondernemende juristen. Je verdiept je grondig in de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting. Je bestudeert het internationale en het Europese belastingrecht. Vervolgens staan successierecht en overdrachtsbelasting op het programma, gevolgd door estate planning, ofwel de kunst van het vermogensbeheer en 3 capita selecta.

Dan volgt het zogeheten fiscaal confrontatievak waarin het fiscaal recht wordt afgezet tegen de geschiedenis van het belastingrecht en de filosofie en de ethiek. Het resultaat van dit programma is dat je, eenmaal afgestudeerd, in staat bent op het hoogste niveau te functioneren in de belastingadviespraktijk – naast de minister van Financiën of een Raad van Bestuur – of in de wetenschap.

Waarom een Master in Fiscaal Recht studeren in Rotterdam?

Waarom een Master in Fiscaal Recht?

Je verdiept je kennis van inkomsten- en vennootschapsbelasting, Europees en internationaal belastingrecht. Keuze uit 5 capita selecta. Je bekijkt belastingrecht vanuit een historisch of filosofisch perspectief. Tot slot verdedig je je masterscriptie in het openbaar.

Carrièremogelijkheden Master in Fiscaal Recht

Carrièreperspectieven na een Master in Fiscaal Recht

Fiscaaljuristen horen tot de best betaalde beroepsgroepen. Of je nu kiest voor een baan bij de Belastingdienst, het ministerie van Financiën, de rechterlijke macht, de universiteit of een (inter)nationale adviespraktijk. Jouw toekomst heeft een gouden randje.


Meer informatie over: carrièremogelijkheden Master in Fiscaal Recht

Leerdoelen Master in Fiscaal Recht

Leerdoelen Master in Fiscaal Recht

Als fiscaaljuridisch specialist

 • Doorgrond je niet alleen de fiscale regelgeving en haar doelen, maar ben je ook in staat een bijdrage aan de rechtsontwikkeling te leveren;
 • Maak je je wijzigingen in deze regelgeving snel eigen;
 • Is het hoogste niveau van de wetenschap en belastingadviespraktijk je werkterrein.

Inhoud van de opleiding Master in Fiscaal Recht

Inhoud van de opleiding Master in Fiscaal Recht
 • Verdieping vennootschapsbelasting
 • Verdieping internationaal belastingrecht
 • Schenk-, erf-, overdrachtsbelasting en Estate Planning
 • Verdieping inkomstenbelasting
 • één van de Capita selecta fiscaal
 • Europees belastingrecht
 • Fiscaal confrontatievak
 • Scriptie


Meer informatie over: inhoud van de opleiding Master in Fiscaal Recht

Onderwijsvorm Master in Fiscaal Recht

Onderwijsvorm Master in Fiscaal Recht

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Tijdens de werkgroepen wordt met kleine groepen gewerkt aan de toepassing van de kennis opgedaan tijdens de hoorcolleges. Bij de Capita Selecta worden de colleges voornamelijk door gastdocenten gegeven.


Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Fiscaal Recht

Doelgroep Master in Fiscaal Recht

Doelgroep Master in Fiscaal Recht De master Fiscaal recht is voor mensen met gevoel voor de finesses van de financiële wetgeving. Jij ziet jezelf fiscaaljuridisch specialist worden; de fiscale praktijk of wetenschap vind je interessant. Wil je werken in het belastingadvies, bij het ministerie van Financiën of bij de rechterlijke macht? En heb je je bachelor Fiscaal recht, van de EUR of elders? Schrijf je in.

Toelatingseisen Master in Fiscaal Recht

Toelatingseisen Master in Fiscaal Recht

Fiscaal rechtstudenten van de EUR moeten voldoen aan de eis van de doorstroomregeling bachelor-master. Studenten met een bachelor of doctoraal Fiscaal recht van buiten de EUR kunnen mogelijk worden toegelaten tot de master Fiscaal recht. U kunt de examencommissie Fiscaal recht verzoeken om toelating.


Meer informatie over: toelatingseisen Master in Fiscaal Recht

Inschrijven Master in Fiscaal Recht

Inschrijven Master in Fiscaal Recht

Een verzoek om toelating kunt u doen via studielink. Dit geldt zowel voor EUR-studenten als voor studenten van andere universiteiten. Aanmeldingen op grond van de doorstroomregeling kunnen het hele jaar door worden gedaan. Wanneer u van buiten de EUR wilt instromen, moet u voorafgaand aan het collegejaar uw verzoek om toelating indienen.


Meer informatie over: inschrijven Master in Fiscaal Recht

Vraag de brochure aan van de Master in Fiscaal Recht.

Brochure Master in Fiscaal Recht