Fiscaal Recht

Master of Laws (LL.M.) in Fiscaal RechtEen superactueel vak, want als fiscaal-juridisch specialist werk je achter de schermen aan grote fusies en overnames. Je vindt als een van de best betaalde specialisten de beste fiscale oplossingen.

Een pittige master voor ondernemende fiscalisten. Een zeer actuele master. De belastingheffing van multinationals beheerst volop het nieuws en de politiek. Als fiscalist adviseer je multinationals en het mkb hoe zij optimaal in kunnen spelen op de fiscale regels , bied je vanuit de overheid tegenwicht aan agressieve tax planning of  je spreek je recht over een fiscale structuur. Je vindt als goed betaalde specialist de beste oplossingen voor jouw opdrachtgever.

Het studieprogramma omvat een veelheid aan fiscale vakken, waarbij het accent ligt op verdieping van de kennis op de terreinen van vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, estate planning, Europees belastingrecht en internationaal belastingrecht.

Je rondt de master af met het schrijven van een scriptie, die je in het openbaar verdedigt. Het resultaat van dit programma is dat je er klaar voor bent om op het hoogste niveau te functioneren in de belastingpraktijk.

Waarom een Master in Fiscaal Recht studeren in Rotterdam?

Je wordt opgeleid tot een fiscalist, die:

 • de doelstellingen van de fiscale regelgeving kan doorgronden;
 • zich wijzigingen in de regelgeving snel eigen kan maken;
 • kan functioneren op het hoogste niveau in de belastingpraktijk;
 • beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Carrièremogelijkheden

De masteropleiding Fiscaal recht biedt je uitstekende kansen op een baan bij de Belastingdienst, het Ministerie van Financiën, in de nationale en internationale belastingadviespraktijk, als bedrijfsfiscalist in het bedrijfsleven en bij de rechterlijke macht. Als je door wilt groeien in de wetenschap ben je gekwalificeerd voor een baan aan de universiteit.

Meer informatie over: carrièremogelijkheden Master in Fiscaal Recht

Leerdoelen

Als fiscaaljuridisch specialist

 • Doorgrond je niet alleen de fiscale regelgeving en haar doelen, maar ben je ook in staat een bijdrage aan de rechtsontwikkeling te leveren;
 • Maak je je wijzigingen in deze regelgeving snel eigen;
 • Is het hoogste niveau van de wetenschap en belastingadviespraktijk je werkterrein.

Inhoud van de opleiding

 • Verdieping vennootschapsbelasting
 • Verdieping internationaal belastingrecht
 • Schenk-, erf-, overdrachtsbelasting en Estate Planning
 • Verdieping inkomstenbelasting
 • één van de Capita selecta fiscaal
 • Europees belastingrecht
 • Fiscaal confrontatievak
 • Scriptie

Meer informatie over: inhoud van de opleiding Master in Fiscaal Recht

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Tijdens de werkgroepen wordt met kleine groepen gewerkt aan de toepassing van de kennis opgedaan tijdens de hoorcolleges. Bij de Capita Selecta worden de colleges voornamelijk door gastdocenten gegeven.

Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Fiscaal Recht

Doelgroep

De master Fiscaal recht is voor studenten met een afgeronde bachelor met gevoel en interesse voor de finesses van de fiscale wetgeving. Herken jij jezelf in dit plaatje? Schrijf je dan direct in!

Toelatingseisen

Fiscaal rechtstudenten van de EUR moeten voldoen aan de eis van de doorstroomregeling bachelor-master. Studenten met een bachelor of doctoraal Fiscaal recht van buiten de EUR kunnen mogelijk worden toegelaten tot de master Fiscaal recht. U kunt de examencommissie Fiscaal recht verzoeken om toelating.

Meer informatie over: toelatingseisen Master in Fiscaal Recht

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingseisen? Als je een Nederlandse vooropleiding hebt, meld je je aan via Studielink. Voor de meeste opleidingen kan dit vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gevolgd, dan start je aanmelding in het EUR Aanmeld Portaal. Let op: het International of European Baccalaureate is ook een niet-Nederlands diploma. Voor studies met decentrale selectie kan een andere procedure gelden.

Meer informatie over: Inschrijven Master in Fiscaal Recht