Ondernemingsrecht

Master of Laws (LL.M.) in OndernemingsrechtEen master over ondernemingen en handel – oerhollands en tegelijkertijd internationaal. Je bestudeert het recht dat het (inter)nationale handelsverkeer regelt. Jouw kennis helpt ondernemers verder.

In Rotterdam, het hart van de Nederlandse bedrijvigheid, biedt de masteropleiding Ondernemingsrecht je de mogelijkheid om ondernemers verder te helpen met jouw specifieke kennis van het ondernemingsrecht. Je verdiept je in de structuur en het functioneren van vennootschappen en de zeggenschapsverhoudingen binnen een vennootschap. Hoe functioneren het bestuur, de aandeelhouders en de commissarissen ten opzichte van elkaar? Welke specifieke vraagstukken spelen bij beursgenoteerde ondernemingen? Daarnaast verdiep je je in fusies, overnames en reorganisaties, met aandacht voor rechtsvergelijking en oog voor internationale ontwikkelingen.

Kortom, in deze master krijg je te maken met vraagstukken die dagelijks tot krantenkoppen leiden.

Waarom een Master in Ondernemingsrecht studeren in Rotterdam?

Je wordt opgeleid tot een academisch gevormde jurist met veel kennis van het positieve ondernemingsrecht, geschillen in de onderneming, IPR voor ondernemingsrecht, fusies, overnames en reorganisaties, effectenrecht en financiële verslaggeving. Na afronding van de master ben je in staat zelfstandig juridische vraagstukken over het ondernemingsrecht op te lossen.

Carrièremogelijkheden

Jouw toekomst ligt in de advocatuur of de rechterlijke macht. Maar ook in het bedrijfsleven zien ze je graag komen. Bijvoorbeeld op de juridische afdelingen van banken, verzekeringsmaatschappijen, het effectenwezen en andere maatschappelijke sectoren, waarin vraagstukken over het ondernemingsrecht een belangrijke rol spelen.

Leerdoelen

Als geen ander weet jij de weg in:

  • De regels van het Nederlands recht, internationale verdragen en regelingen rond ondernemingen en het handelsverkeer.
  • De juridische structuren van bedrijven.
  • Juridisch onderzoek en schriftelijke vastlegging.

Inhoud van de opleiding

  • Profiel Ondernemingsrecht

Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Master in Ondernemingsrecht

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, casuscolleges en werkgroepen. U sluit de master Ondernemingsrecht af met het schrijven van een scriptie.

Meer informatie over: Onderwijsvorm Master in Ondernemingsrecht

Doelgroep

De master Ondernemingsrecht levert een uitstekende voorbereiding op een belangrijke rol in het juridisch speelveld van ondernemingen, nationaal en internationaal. Bedoeld voor juristen die met relevante juridische en praktische vaardigheden op het hoogste niveau in de praktijk en wetenschap willen functioneren. Een uiterst gewilde master voor scherpe juristen met een ondernemershart.

Toelatingseisen

Rechtenstudenten van de EUR moeten voldoen de doorstroomregeling. Wanneer u het schakelprogramma Ondernemingsrecht hebt afgerond bent u ook toelaatbaar. Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van buiten de EUR hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond. Fiscaal recht studenten kunnen eveneens deelnemen, mits zij een aantal aanvullende vakken volgen.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master in Ondernemingsrecht

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingseisen? Als je een Nederlandse vooropleiding hebt, meld je je aan via Studielink. Voor de meeste opleidingen kan dit vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gevolgd, dan start je aanmelding in het EUR Aanmeld Portaal. Let op: het International of European Baccalaureate is ook een niet-Nederlands diploma. Voor studies met decentrale selectie kan een andere procedure gelden.

Meer informatie over: Inschrijven Master in Ondernemingsrecht