Togamaster

Master of Laws (LL.M.) - Togamaster

Als advocaat, rechter of officier draag je zwart-wit, maar de weg naar je pleidooi of uitspraak is geplaveid met alle denkbare nuances grijs. Deze master is een degelijke procesrechterlijke opleiding.

Heb jij tijdens je bachelor al gekozen voor een loopbaan als advocaat, rechter of officier van Justitie? Dan is de Rotterdamse Togamaster de perfecte voorbereiding. Je werkt aan het vergroten van je vakinhoudelijke diepgang en je maakt kennis met de praktijk van de procesgang. Je hebt keuze uit drie varianten: privaatrecht, strafrecht en bestuursrecht. Deze invulling van de master is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de Erasmus School of Law en de partijen binnen de juridische beroepspraktijk: advocatenkantoren, rechtbanken en het openbaar ministerie. Op het programma staat ook een stage. Je rondt de master af met een scriptie. Tijdens de opleiding word je intensief begeleid door docenten, rechters en advocaten.

De opleiding Togamaster wordt in het collegejaar 2014 – 2015 niet opengesteld voor nieuwe studenten.

Waarom een Togamaster studeren in Rotterdam?

 • verdieping van theoretische en praktische kennis;
 • 8 weken intensieve praktijk: een stage;
 • kleine groep: maximaal 25 studenten;
 • intensief programma met goede begeleiding door praktijkdocenten;
 • gelegenheid om een netwerk op te bouwen tijdens je studie;
 • dé gespecialiseerde masteropleiding voor advocatuur, rechterlijke macht of openbaar ministerie.

Carrièremogelijkheden Togamaster

Een uitstekende voorbereiding op een loopbaan als advocaat, rechter of officier van justitie. Met je brede kennis - materieel en formeel recht, beroepsethiek, alternatieve vormen om geschillen te beslechten, opstellen van brieven en processtukken, rechtsvergelijking en interdisciplinaire studie van het recht – kun je ook aan de slag in het bedrijfsleven en bij de overheid.


Meer informatie over: carrièremogelijkheden Togamaster http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Leerdoelen Togamaster

Je bent in staat juridische vraagstukken zelfstandig te analyseren en op te lossen. Onderzoeks- en uitdrukkingsvaardigheden op academisch niveau. Ervaring met de praktijk van rechter, advocaat en officier van justitie. Solide voorbereiding op de drie togaberoepen (advocatuur, rechterlijke macht, openbaar ministerie), een functie in het bedrijfsleven of bij de overheid.

Inhoud van de opleiding Togamaster

 • Practicum togamaster
 • Toga in de theorie
 • Toga in de praktijk
 • Keuze uit drie majors:
  • Privaatrecht;
  • Strafrecht;
  • Bestuursrecht.
 • Scriptie


Meer informatie over: inhoud van de opleiding Togamaster http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Onderwijsvorm Togamaster

Onderwijs en praktijk wisselen elkaar bij deze master voortdurend af. Het onderwijs bestaat uit hoorcolleges, werkgroepen en masterclasses. De praktijk bestaat o.a. uit een intensieve stage van acht weken bij ‘een bedrijf’ van één van de togaberoepen. Je rondt de Togamaster af met een scriptie.


Meer informatie over: onderwijsvorm Togamaster http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Doelgroep Togamaster

De Togamaster is gericht op mensen met een passie voor de praktijk van de Nederlandse rechtspraak: de advocaten, de rechters en het Openbaar Ministerie. Een zelfstandige werkhouding en affiniteit met de finesses van het Nederlands recht zijn een must. Wil jij na je bachelor Rechtsgeleerdheid doorstuderen voor een topcarrière in één van de togaberoepen? Schrijf je dan in.

Toelatingseisen Togamaster

Rechtenstudenten van de EUR moeten voldoen aan de eis van de doorstroomregeling bachelor-master. Wanneer u het schakelprogramma Rechtsgeleerdheid hebt afgerond en alle resultaten staan geregistreerd in osiris bent u ook toelaatbaar. Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van buiten de EUR hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond.


Meer informatie over: toelatingseisen Togamaster http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Inschrijven Togamaster

De Togamaster biedt plaats aan 25 studenten en de toelating vindt plaats door middel van een selectieprocedure. Hiervoor dient u de volgende documenten te overleggen: een recente pasfoto, een gemotiveerd verzoek tot deelname, een curriculum vitae en uw cijferlijst (alle cijfers inclusief herkansingen). De inschrijving eindigt half augustus.


Meer informatie over: inschrijven Togamaster http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg