Podcast over De Pest

Het kan je als boekenliefhebber bijna niet ontgaan zijn. 73 jaar na verschijning staat het ineens weer in de bestsellerlijsten en wordt er veelvuldig naar verwezen in achtergronden: De Pest van Nobelprijswinnaar Albert Camus.

Waarom is juist dit boek een must-read? Kan het existentialisme – waarvan Camus een van de ‘grote drie’ was – ons helpen de huidige situatie te duiden? Op welke thema’s in het boek moet je letten om er nog meer van te genieten?

Professor Ruud Welten heeft parallel aan de Studium Generale boekenclub een podcast gemaakt over Albert Camus en De Pest. Luister hier naar deze literair-filosofische introductie op deze Nobelprijswinnaar en zijn boek dat (helaas) actueler is dan ooit tevoren. Hoe geeft Camus vorm aan onderwerpen zoals kwetsbaarheid, moed en vriendschap en wat kunnen we daarvan leren?

Beluister de podcast

Je kunt de podcast nu ook beluisteren op op Spotify en Soundcloud.

 “De kuststad Oran is in de greep van de pest. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Elke persoon reageert verschillend op de dodelijke ziekte: sommigen leggen zich neer bij hun lot, anderen zoeken schuld en wraak. En een paar, onder wie de antiheld dokter Rieux, proberen kost wat kost de terreur te weerstaan. De Pest is een meeslepende vertelling over moed en vastberadenheid en de broosheid van het menselijk bestaan.” (De Bezige Bij)

  • Over de spreker

    Prof. dr. Ruud Welten is hoogleraar filosofie aan de Erasmus School of Philosophy en gespecialiseerd in onder meer het Franse existentialisme, fenomenologie en psychoanalyse.

    Prof. dr. Ruud Welten

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen