Remy Spliet verkrijgt NWO Open Competitie M – Wetenschapsbeurs

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft dr. Remy Spliet van Erasmus School of Economics een NWO Open Competitie – M subsidie toegekend voor zijn project “New Directions for Vehicle Routing”.

De NWO M-subsidies zijn bedoeld voor het realiseren van nieuwsgierigheidsgedreven, fundamenteel onderzoek van hoge kwaliteit en/of wetenschappelijke urgentie. De M-subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om creatieve en risicovolle ideeën uit te werken en wetenschappelijke innovaties te realiseren die de basis kunnen vormen voor de onderzoeksthema’s van de toekomst.

Remy Spliet werkt als universitair hoofddocent aan het Econometrisch Instituut van Erasmus School of Economics. Zijn onderzoeksgebied is Operations Research, gespecialiseerd in transport. Zijn onderzoek richt zich vooral op routegeleidingsproblemen. Hij heeft aan verschillende varianten van het voertuigrouteringsprobleem gewerkt, waarbij hij zowel heuristische als exacte algoritmen heeft ontwikkeld. Zijn werk op het gebied van heuristiek vloeit doorgaans voort uit de samenwerking met bedrijven aan toepassingen in de echte wereld, zoals bij AH.nl en ORTEC. Zijn werk op het gebied van exacte algoritmen is doorgaans fundamenteler van aard en behandelt uitdagingen in de voorhoede van de wetenschappelijke gemeenschap.

Het bekroonde project “New Directions for Vehicle Routing” onderzoekt betere, sterkere en snellere software voor voertuigroutering. Voertuigroutering is het proces waarbij routes voor voertuigen worden ontworpen, bijvoorbeeld om pakketten te bezorgen, winkels te bevoorraden en afval op te halen. Hoewel er software bestaat die bruikbare maar geen optimale routes vindt voor toepassingen in de echte wereld, is software die optimale routes creëert te traag om in de praktijk te worden toegepast. Het gebruik van optimale routes leidt in de praktijk tot reductie van bijvoorbeeld kosten, energieverbruik, uitstoot, congestie en geluid. In deze studie wordt wiskundig onderzoek gedaan met als doel nieuwe procedures te ontwikkelen om sneller dan voorheen optimale routes te creëren.

Universitair Hoofddocent
Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl, mobiel: 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen