Het Organiseren van Geluk | Executive Program

Executive Program Het Organiseren van Geluk van Erasmus Universiteit Rotterdam

Ontdek het Executive Programma 'Het Organiseren van Geluk', dat zich richt op strategische vraagstukken met betrekking tot het welzijn van medewerkers binnen bedrijven. In een tijd waarin de nadruk op werkgeluk steeds groter wordt, ervaren veel organisaties uitdagingen bij het effectief organiseren van geluk. Ondanks de goede bedoelingen en betrokkenheid van medewerkers, blijken programma's en interventies niet altijd het gewenste resultaat op te leveren. Hoe je hier verandering in aanbrengt? Aan de hand van dit nieuwe executive programma!

Executive Program Het Organiseren van Geluk van Erasmus Universiteit Rotterdam

Waarom dit Executive Program?

In een tijd waarin de aandacht voor werkgeluk sterk is toegenomen, is het cruciaal om te begrijpen waarom sommige interventies falen en hoe belemmeringen kunnen worden overwonnen. Onderzoek heeft aangetoond dat investeringen in werkgeluk niet alleen de individuele medewerkers ten goede komen, maar ook bijdragen aan de algehele bedrijfsprestaties. Deze leergang biedt antwoorden op prangende vragen over het effectief vergroten van werkgeluk en het omgaan met specifieke uitdagingen op dit gebied. Ontdek hoe jouw organisatie het verschil kan maken en positieve resultaten kan behalen door geluk op een doeltreffende manier te organiseren. Om alvast een paar voordelen te benoemen:

 • je profiteert van inzichten van vooraanstaande sprekers uit zowel de wetenschap als het bedrijfsleven
 • je doet nieuwe en actuele kennis op en leert van de ervaringen van de sprekers
 • de focus ligt op de praktische aspecten van het implementeren van geluksbevorderende initiatieven in organisaties
 • je ontdekt wat er nodig is om een beweging naar een gelukkigere organisatie succesvol te (bege)leiden
 • je leert van de cases en ervaringen van mededeelnemers en kunt ook jouw cases in de groep delen

De belangrijkste informatie van dit Executive Program op een rij

Investering
Voorafgaand aan het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ dient eerst de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ (vijf dagdelen in twee dagen) gevolgd te worden. De Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ is de vereiste voorbereiding op ‘Het Organiseren van Geluk’. De Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ kan eveneens afzonderlijk gevolgd worden.

De investering voor de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ bedraagt € 1.950,-.
Voor Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’, in combinatie met Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ bedraagt de investering € 6.950,-. De genoemde bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Locatie
De locatie van de colleges is wisselend; deze wordt in een later stadium gecommuniceerd. Gelegenheid tot overnachten is aanwezig.

Groepsgrootte en voertaal
Tijdens het Executive Program willen we graag voldoende ruimte en gelegenheid bieden voor onderlinge interactie en discussie. Vandaar dat we als maximale groepsgrootte 25 deelnemers aanhouden. De voertaal tijdens de modules van de Masterclass is in beginsel Nederlands.

Het programma van Het Organiseren van Geluk bestaat uit zes modules van elk twee dagdelen (ochtend en middag) die in een periode van drie maanden om de (ongeveer) twee weken worden gegeven. Voorafgaand aan iedere module ontvangen deelnemers voorbereidingsmateriaal, zoals literatuur, artikelen of cases. Desgewenst kun je aan je eigen project werken en daarmee jouw eigen plannen verwezenlijken. Door onvoorziene omstandigheden kan het programma enigszins wijzigen. Deze veranderingen zullen dan tijdig worden aangegeven.

Om te starten met het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ dient eerst de Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ gevolgd te worden. In deze Masterclass komen algemene vragen en fundamentele theorieën rond geluk aan de orde.

Hieronder een opsomming van de thema's die per module tijdens Executive Program Het Organiseren van Geluk aan bod komen:

Module 1 - Introductie
Module 2 - Purpose: Een zinvol leven en geluk
Module 3 - Interveniëren binnen organisaties
Module 4 - Rendement van geluk: Productiviteit, flow en duurzame inzetbaarheid
Module 5 - Geluk vraagt positief leiderschap
Module 6 - De kracht van verbeelding en toekomstperspectief als kompas

Benieuwd naar de gedetailleerde programmering van de modules? Vraag de brochure aan!

EHERO
EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organization) is het multidisciplinaire kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar missie is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen, waarbij geluk wordt opgevat als welbevinden, levensvoldoening en kwaliteit van leven. EHERO onderneemt daartoe onderzoek- en onderwijsactiviteiten die mensen en organisaties, zowel overheden, bedrijven als (semi)publieke instellingen, in staat stellen om zélf meer weloverwogen keuzes te maken. 

Benieuwd naar onze inspirerende sprekers en de programmaleiding? Lees er alles over in het overzicht!

De data van de tweedaagse Masterclass Grondslagen van Geluk zijn 18 en 19 juni 2024. Hieronder volgen de data van de modules van Executive Program Het Organiseren van Geluk: 

 • Module 1: woensdag 2 oktober 2024
 • Module 2: woensdag 16 oktober 2024
 • Module 3: woensdag 13 november 2024
 • Module 4: woensdag 27 november 2024
 • Module 5: woensdag 11 december 2024
 • Module 6: dinsdag 17 december 2024

Het Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ is ontwikkeld voor managers, HR Business partners, ondernemers, (zelfstandig) adviseurs en beleidsmakers die gefundeerd meer van geluk willen weten, op tactisch niveau bezig zijn met geluk in hun organisatie en zich er professioneel in verder willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat zij verantwoordelijk uitvoerende zijn voor het vergroten, versterken en verbreden van het geluk van medewerkers binnen hun organisatie. Of omdat zij het hoger management van organisaties willen adviseren in het zetten van deze stappen. Na het volgen van dit Executive Program kunt u op een moderne manier richting geven aan de organisatie en de menskant om een gezonde organisatie te creëren.

Na afloop van de leergang ontvang je het deelnamecertificaat Executive Program ‘Het Organiseren van Geluk’ uitgegeven door de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jaarlijks wordt er een alumnidag georganiseerd voor oud-deelnemers van verschillende EHERO-opleidingen, genaamd alumni-reconnect. Tijdens dit evenement is er gelegenheid om ervaringen te delen. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan een actueel onderwerp.

E-mailadres
ehero@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 4081415
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 | Van der Goot Building, Kamer M5-34
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Geluk? Check onderstaande blogs!

Hoop en geluk horen bij elkaar

Rendement van Geluk: de take-aways

Twee collega's die lachen tijdens werktijd

Gelukkigere ambtenaren door meer vertrouwen

Breeduit lachende collega achter haar laptopscherm

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen