Goede voornemens in je vakantie: 3 inzichten

Nu het bijna tijd is voor een welverdiende vakantie en de dagen steeds langer en zonniger worden, ontstaat er ook meer ruimte voor reflectie. Hoe heb je de afgelopen werkperiode beleefd, wat ging er goed of minder goed en wanneer is het tijd voor een career move? Terwijl er rust heerst in kantoren en op het Binnenhof, zijn de terrassen weer gevuld en dat betekent: mijmeren en goede gesprekken onder het genot van een hapje en een drankje. Niks geen komkommertijd; de zomer is een prima periode om je carrière een opleidingsboost te geven. Hoe dat zit? Wij delen 3 inzichten!

Vakantietijd: een frisse blik

Promotie, een carrièreswitch, bepaalde skills aanscherpen…je ideale baan vormgeven lukt prima vanaf een strandmatje of picknickkleed. Niet zo gek, want fysieke afstand van je werk leidt tot mentale afstand waardoor je dingen beter kunt overzien. Daarnaast draagt de sfeer van vrijheid bij aan je gevoel van autonomie, en dat heerlijke gevoel houd je natuurlijk graag zo lang mogelijk vast. Maak dus gebruik van die frisse blik, want door nu terug én vooruit te kijken maak je weloverwogen opleidingskeuzes voor de rest van het jaar.

Vakantietijd: tijd voor vertraging

Veel mensen worden vrolijk van de zon en zwoele zomeravonden. Headhunters, (hiring) managers en bestuurscommissieleden dus ook! Werk maken van je carrière krijgt zo wel een héél zonnig tintje. Bij veel organisaties heerst er in de vakantieperiode namelijk een wat gemoedelijkere sfeer, waardoor ook verkennende koffiegesprekjes relaxter kunnen verlopen. Daarnaast wordt de positieve energie die jij uitstraalt vanwege die heerlijk zomerse temperaturen, moeiteloos opgepikt door jouw gesprekspartner. Kom je tot de conclusie dat je voor verdieping, jobcrafting of dat stapje hogerop nog bepaalde kennis of vaardigheden mist? Dan is de keuze voor een van onze Masterclasses, Executive Programs of Post-Masters snel gemaakt.

Vakantietijd: netwerken in de zon

In de zonnige zomermaanden wordt er vaak van alles georganiseerd: van borrels en barbecues tot buurtmeetings buiten. Veel posities worden ‘via via’ ingevuld, dus de kansen liggen voor het oprapen. Verzilver die kansen door werk te maken van netwerken in vakantietijd. Doe een extra sportdrankje op de golfclub, maak kennis met de buren van verderop tijdens het jaarlijkse wijk-event of hef het glas tijdens die toost op het dakterras. Ga het gesprek aan en vraag eens aan anderen welke executive opleiding zij hebben gevolgd om te komen waar ze nu zijn. En voor een ultieme win-win vergeet je natuurlijk niet te genieten van het moment!

Kun jij bij het oriënteren wel wat extra begeleiding gebruiken? Laat het ons weten via eebee-info@ese.eur.nl; wij denken graag met je mee, óók tijdens de zomermaanden.

Gerelateerde content

Werkgeluk: liever je hart luchten dan een duur bedrijfsuitje

Werkgeluk: liever je hart luchten dan een duur bedrijfsuitje
Twee collega's die lachen tijdens werktijd

Rendement van Geluk: de take-aways

In het Executive Program Rendement van Geluk ontrafelen we het begrip geluk op wetenschappelijke wijze. Wat de deelnemers meenamen? Lees het hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen