Alumni Opleiding Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR

Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren?
Shelby links en Lisa rechts

In juli start Erasmus Academie met de eerstvolgende editie van de opleiding Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR. Initiatiefnemer van The People Side of Change, Erik Steketee, of een andere docent van zijn team geeft de masterclass "Hoe krijg je medewerkers mee in veranderingen?". We zijn heel benieuwd hoe onze alumni deze opleiding hebben ervaren.

Lisa Bakker, Manager Innovatie en Integratie ROC van Amsterdam en Flevoland, en drs. Shelby de Nijs, Extern projectmanager/ oprichter EduConn BV, vertellen over hun ervaringen en welke invloed deze opleiding heeft gehad op hun professionele carrière. Wellicht is het ook wat voor jou!

Waar worstelde je mee, waarom was je op zoek naar deze opleiding? 
Shelby: Ik werkte al met de PROSCI methodiek en vond het waardevol om deze kennis te verdiepen en verbreden. Daarnaast is het prettig om door iddel van certificering aan te kunnen tonen dat je de methodiek succesvol kunt toepassen.
Lisa: Binnen het ROCvA-F hebben we een grote projectportefeuille, de methodiek en de training gaven (zowel praktisch als theoretisch) inzicht in de positionering van project- en verandermanagement binnen een organisatie. De training gaf daarnaast hele fijne handreikingen en modellen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
 
Waarom was het de investering waard, wat heeft het je opgeleverd? 
Lisa: Theorie en methodiek zijn direct toe te passen op tijdelijke projecten maar zijn tevens toepasbaar op de grotere en langlopende trajecten. Door de brede scope en de diepgaande kennis worden in een relatief kort tijdsbestek veel onderwerpen goed uitgelicht.

Waar profiteer je het meest van na afronding van de opleiding? 
Shelby: Handige tools en een pragmatische benadering van de methodiek.
Lisa: De toepasbaarheid in de praktijk en de awareness voor het belang van bepaalde rollen binnen de organisatie.

Heb je een voorbeeld van wat je direct, tijdens de opleiding, hebt toegepast in je werkpraktijk? 
Shelby: Het toepassen van het ADKAR model op een groot traject bij ROC van Amsterdam en Flevoland waarbij met name ingezet is op het actiever organiseren van commitment vanuit de stakeholders/ directie en het vormgeven van het reinforcement traject om zo de verandering te bestendigen in de organisatie.
Lisa: Positionering van de rol van Sponsor binnen de organisatie.

Zou je de opleiding aan anderen aanbevelen en zo ja, waarom? 
Shelby: Zeker, het is een intensieve driedaagse training waarin je op prettige wijze de theorie én directe toepassing hiervan aangereikt krijgt. Ook de intervisie met andere deelnemers is erg waardevol. Een speciale vermelding voor de trainer Elsbeth Hiemcke die met veel ervaring, goede praktijkcases en de nodige dosis humor/ pragmatisme ervoor zorgt dat je na de driedaagse training ook aan de slag kunt.
Lisa: Absoluut, een waardevolle training voor alle collega’s die betrokken zijn bij projecten/implementaties of veranderingen binnen de organisatie. Erg prettig dat tijdens de training ruimte is voor het uitwisselen van interessante cases, ervaringen en vragen. Dit bracht de inhoud naar een hoger niveau en was de literatuur goed in de context te plaatsen.

Waarom koos je ervoor om de opleiding te volgen bij Erasmus Academie?  
Shelby: Op het gebied van verandermanagement staat de EUR goed aangeschreven en ook de samenwerking met de processpecialisten is op dit gebied een verrijking.

Zou je nog een opleiding bij ons volgen en zo ja, welke lijkt je interessant en waarom? 
Shelby: Een introductie tot machine learning en datascience lijkt me zeker interessant aangezien dit onderwerp op dit moment de aandacht heeft bji veel klantorganisaties.
Lisa: Persoonlijk ben ik erg geïnteresseerd in NLP daarnaast zou graag meer willen verdiepen in de mogelijkheden van Learning Analytics (als onderdeel van data science).

Bedankt voor het delen van jullie ervaringen, Shelby en Lisa!

Meer informatie

Op woensdag 6 juli 2022 start Erasmus Academie met een nieuwe editie van de Opleiding Verandermanagement volgens Prosci en ADKAR. Meer informatie over deze opleiding en de mogelijkheid tot inschrijven, vind je hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen