Ons nieuwe cursusaanbod staat online!

Kies uit meer dan 30 verdiepende cursussen dit najaar

Vanaf vandaag staat het nieuwe cursusaanbod online. Vanaf medio september starten er wekelijks nieuwe cursussen op diverse wetenschapsgebieden. 

Ook dit jaar zijn vrijwel al onze cursussen digitaal. Hoe het onderwijslandschap eruit ziet in het najaar laat zich maar lastig voorspellen. Ook moeten de studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam nog altijd 1,5 meter afstand houden. Zalen zijn hierom snel te klein en het primaire onderwijs heeft voorrang op de EUR. Fysiek onderwijs veilig inplannen is lastig voor Erasmus Academie. Daarom hebben wij met onze stakeholders besloten vrijwel het gehele programma digitaal aan te bieden. 

En dat is ook geen probleem, zo blijkt uit de evaluaties onder alle cursisten. Jullie zijn overwegend positief over het digitale onderwijs van Erasmus Academie. Het is veilig, er is altijd een host aanwezig die ervoor zorgt dat technisch alles goed verloopt en bovendien kun je alle colleges terugkijken wanneer het uitkomt. Dus een keer ziek of op vakantie betekent niet dat je een college mist. Op onze eigen digitale leeromgeving Maester staat het college snel klaar om bekeken te worden. We zien ook dat er steeds meer cursisten uit het buitenland komen - afstand is geen probleem meer.

Voor de cursussen waarbij een fysieke ervaring van bijvoorbeeld muziek of schilderkunst centraal staat, hebben wij wel fysiek onderwijs ingepland. Zoals de muziekcursussen van drs. Kees Wisse in de Pelgrimvaderskerk waarbij de studenten van Codarts Rotterdam een stuk uitvoeren, of de museumbezoeken van dr. Yvette de Groot waar je samen je medecursisten een toptentoonstelling bezoekt waarover je eerst digitaal college had. 

Erasmus Academie biedt dus een modern, hybride programma aan - digitaal en fysiek gemengd. Meer dan 30 nieuwe cursussen met bekende namen maar ook nieuwe docenten of kennisdomeinen, zoals Toekomstkunde. 

Wij wensen je veel plezier met het kiezen van je cursussen en zien je graag in september weer in de -digitale- collegebanken!

Team cursussen
Wendy Jansen
Yvonne Benjamins
Klara Jindrova 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen