Volg nu verdiepende cursussen overdag én ’s avonds
Online een cursus volgen bij Erasmus Academie vanaf €10 per college

Maak kennis met Erasmus Academie Cursussen

Met Erasmus Academie Opleidingen voor professionals ben je misschien al bekend. Maar als Erasmus Academie bieden wij ook verdiepende cursussen op academisch niveau voor iedereen die nieuwsgierig is en op zoek naar inspiratie en kennis. Voordeel bovendien is dat ze nu online zijn.

Erasmus Academie ontwikkelt en organiseert al meer dan 30 jaar verdiepende cursussen op academisch niveau. Het zijn onderwijspareltjes, die gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Soms over exotische onderwerpen zoals het Madrigaal. Soms over beleidsrelevante zaken zoals utisluiting en de Homo Sacer van de filosoof Agamben.

Nieuwsgierig geworden?

Ga naar de cursusagenda en bekijk het volledige programma van meer dan 35 cursussen dit najaar.

Online en voor iedereen

Erasmus Academie Cursussen staat voor inclusief leren. Ze zijn voor iedereen toegankelijk, een specifieke vooropleiding is niet vereist. Jaarlijks volgen rond de 3000 deelnemers een van de tientallen cursussen die we organiseren. Vanwege corona zijn ze de colleges nu allemaal online en live te volgen. Je hoeft dus niet meer naar Rotterdam te komen waardoor nog meer mensen ze kunnen volgen.

Actualiteit

De verdiepende cursussen bij Erasmus Academie beslaan alle academische disciplines, van natuur tot en met taal & cultuur. Kenmerkend voor Erasmus Academische Cursussen is de actualiteitswaarde. Komend najaar staan er bijvoorbeeld cursussen gepland over het slavernijverleden van de VS, Black Fiction Matter, de Green Deal van de EU, het moderne Europa en natuurlijk moderne kunst. Daarnaast zijn er veel cursussen over filosofie, kunst, literatuur en muziek. Oordeel zelf.

Deskundig

Docenten zijn ervaren deskundigen die onderwijs verzorgen op academisch niveau. Ze zijn specialist op hun vakgebied. Hun colleges zijn live via Zoom zodat je ook vragen kunt stellen en interactie mogelijk is. Tegelijkertijd worden de colleges opgenomen zodat je ze later nog eens kan terugzien. Ook handig als je een keertje niet kunt.

Meer informatie

Meer willen weten over Erasmus Academie Cursussen? Ga naar de speciale landingspagina of kies direct een cursus uit die bij je past.