AVG levert essentiële bijdrage aan het functioneren van organisaties

Ontdek hoe uw organisatie dankzij de AVG een efficiëntieslag kan maken

Carrièreplatform Intermediair interviewde onze AVG docent Roeland Reijers: "Dankzij de AVG kun je bijvoorbeeld ontdekken dat je te veel data opslaat en daardoor een efficiëntieslag maken."

Angst is voor veel organisaties reden om nu volop met de AVG bezig te zijn: als je niet voldoet aan de AVG en er is een datalek, dan kun je een fikse boete krijgen. Reden genoeg ook dus om je goed in het onderwerp te laten onderwijzen.

Maar volgens Reijers zijn er andere, interessantere perspectieven die ervoor zorgen dat jij als FG of informatiemanager niet gepercipieerd wordt als lastpak, maar als iemand die een essentiële bijdrage levert aan het functioneren van je organisatie. ‘Veel bedrijven komen erachter dat ze veel meer data opslaan dan noodzakelijk. Daardoor hoeven ze minder data te verwerken en vervolgens minder data te beveiligen. Ze lopen dus minder risico. Als je hier slim mee omgaat kun je dus ook een flinke efficiencyslag maken.’

En: als je alles omtrent de AVG en informatiemanagement goed op orde hebt en daar transparant over bent, kun je je onderscheiden van de concurrentie. Klanten worden hier immers ook steeds kritischer over.

Lees het volledige interview met Roeland Reijers.

Meer informatie

Op 2 en 9 november verzorgt  Erasmus Academie samen met Roeland Reijers de Masterclass Privacy, data governance en de AVG. Wilt u meer informatie of meedoen? Er zijn nog plekken beschikbaar! Ga naar de opleidingspagina voor meer informatie.