Programma voor Commissarissen en Toezichthouders

Doelgroep

Het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders van de Erasmus Universiteit Rotterdam richt zich op commissarissen van (middel)grote bedrijven en toezichthouders van grotere non-profit organisaties. Van deelnemers wordt verwacht dat zij al ervaring hebben als commissaris of toezichthouder.

Sinds kort biedt de Erasmus Universiteit ook degenen die zich terdege willen voorbereiden op hun eerste toezichthoudende rol, of recent zijn gestart in hun eerste toezichthoudende functie een mogelijkheid om het programma te volgen. Voor hen start  tweemaal  per jaar een aparte cyclus. Kenmerkend voor deze cyclus is de specifieke didactische aanpak die de deelnemers een intensief inzicht biedt in governance en boardroom dynamics. De inhoud, docenten en leerdoelen van beide programma’s zijn verder identiek.

Tijdens het intake-gesprek met de program director wordt in gezamenlijkheid bepaald welk programma het beste aansluit op de ervaringen.

Over de opleiding

Het programma kenmerkt zich door haar academisch niveau en is opgezet als een executive masterclass en echt interactief. Doordat u deel uitmaakt van een kleine groep (maximaal 16 deelnemers) is een intensieve begeleiding door onze docenten en interactie tussen de deelnemers mogelijk. Samen met andere deelnemers bespreekt u concrete praktijkgevallen en governance-vraagstukken.

Het programma bestaat uit 5 modules van 2 dagen, inclusief een avondprogramma en overnachting. De modules vormen een samenhangend geheel. Deelname aan afzonderlijke modules is niet mogelijk.

Type educatie: Masterclass max 16 personen
Modules: 5 x 2 dagen
Opleidingniveau: Post-academisch
Ervaringseis: Toezichthoudende ervaring in bedrijfsleven en/of non-profit
Taal: Nederlands
Locatie: Centraal in het land
Permanente Educatie Programma: Minimaal twee maal per jaar Terugkomdagen

Meer inhoudelijke informatie vindt u hier.

Docenten

De docenten van het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders bekleden vooraanstaande posities in het bedrijfsleven en not-for-profit organisaties en zijn stuk voor stuk deskundigen op hun vakgebied.

Aanmeldingsprocedure

Meer informatie over het programma vindt u hier.

U kunt uw aanvraag voor deelname aan de leergang hier downloaden.

Contact

Voor alle praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinators van de opleiding.

 

 

 

 

Naam

:

Mevrouw Marina de Bruijn

Mevrouw Ingrid Delgijer

Telefoon

:

010 – 4082681

010 – 4082388

 

 

Tinbergen Building, kamer H13-34

Postadres

:

Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Bezoekadres

:

Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Fax

:

010 – 4089157

E-mail

:

esaa-com@remove-this.ese.eur.nl

 

Leerdoelen

Het succesvol afronden van het Programma voor commissarissen en Toezichthouders verzekert u ook van toegang tot een leven lang leren én een netwerk van actieve commissarissen en toezichthouders. Permanente educatie is immers ook voor commissarissen van groot belang. De Vereniging voor Commissarissen en Toezichthouders Erasmus (VCTE), bestaande uit oud-deelnemers aan het Programma, organiseert daarom in nauwe samenwerking met het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders tweemaal per jaar Terugkomdagen voor haar leden. 

Wij zijn als onderwijsinstelling erkend door het NIVRA en zijn daarom gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren bedraagt 60 voor het gehele Programma.