Welkom in de wereld van Bestuurskunde

Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam richt zich op bestuurlijke vraagstukken die betrekking hebben op maatschappelijke problemen. Voorbeelden zijn: vertrouwen in de overheid, milieuvervuiling, flexibilisering van de arbeidsmarkt, integratie en Europese eenwording. De afdeling Bestuurskunde heeft een uitstekende reputatie op het gebied van onderzoek en behoort tot de grootste onderzoeksgroepen in Bestuurskunde in Europa. 


Nieuwe masterprogramma ‘Governance of Migration and Diversity’

maandag, 1 februari 2016

Migratie en diversiteit zijn momenteel niet uit de actualiteit weg te denken. De huidige vluchtelingencrisis en de kwesties rond radicalisering laten zien dat migratie en diversiteit belangrijke maatschappelijke vraagstukken zijn waar beleid en politiek mee worstelen. 

22.01 promotie Roel van Raak | 'Maak transitiebeleid beter en systematischer’

dinsdag, 19 januari 2016

Het is hoog tijd om het beleid voor transities beter en systematischer te doordenken. Dit concludeert ir. Roel van Raak in zijn proefschrift ‘Transitiebeleid: verbindingen tussen dynamiek, governance en instrumenten in een toepassing op de Nederlandse zorg’ dat hij vrijdag 22 januari 2016 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam verdedigt. 

Onderzoek naar behoorlijk bestuur onderwijsinstellingen

woensdag, 13 januari 2016

Onderwijsinstellingen staan onder druk en bevinden zich in het middelpunt van de belangstelling. Daarom kunnen er zaken misgaan die de reputatie van een instelling aantasten. Van dat soort situaties kan echter veel worden geleerd, juist omdat er sprake is geweest van behoorlijk bestuur.