Bachelor Open Dag

Bezoek de Bachelor Open Dag op 6 oktober en kies een bacheloropleiding die bij je past!

  • Maak kennis met onze bacheloropleidingen

  • Ervaar hoe het is om te studeren

    De aanmelding voor de Bachelor Open Dag (6 oktober 2018) is nog niet open.

Wil je kennismaken met de 34 bacheloropleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam? Wil je weten hoe het voelt om in de collegebanken te zitten? Wil je ontdekken wat Rotterdam studenten te bieden heeft? Bezoek dan de Bachelor Open Dag.

Op de Bachelor Open Dag kun je presentaties over alle bacheloropleidingen bijwonen. Daarnaast staan er studievoorlichters, studenten en afgestudeerden voor je klaar om je vragen over de bacheloropleiding van je keuze te beantwoorden. Ook kun je onder leiding van een gids Rotterdam verkennen.

LET OP! De Open Dag voor Erasmus MC (Geneeskunde, Nanobiologie en Klinische Technologie) zal op zaterdag 20 oktober a.s. plaatsvinden. Wil je een presentatie bijwonen van Geneeskunde, Nanobiologie en/of Klinische Technologie? Meld je dan aan voor de Open Dag Erasmus MC.

Erasmus MC zal bij de Bachelor Open Dag wel aanwezig zijn met een eigen stand.

Voor wie?

  • Scholieren uit vwo 4, 5 en 6 die zich willen oriënteren op het aanbod van bacheloropleidingen van Erasmus University Rotterdam

  • Ouders/verzorgers van aankomende studenten die informatie willen over o.a. het studiekeuzeproces en studiefinanciering

Wanneer?

De Bachelor Open Dag vindt plaats op:

Zaterdag 6 oktober 2018
10:00 - 17:00 uur

Waar?

Campus Woudestein, Erasmus University Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Erasmus University College
Nieuwemarkt 1a
3011 AP Rotterdam

  • Op deze locatie vindt de Liberal Arts & Sciences campus tour en algemene inleiding Liberal Arts & Sciences plaats

Wat?

Gedurende de Bachelor Open Dag kun je opleidingspresentaties bijwonen en de informatiemarkt bezoeken voor meer informatie over aanmeldprocedures, studiefinanciering en studiekeuze. Vanaf 11.00 uur kun je onder leiding van een ervaren gids deelnemen aan een 50 minuten durende bustour langs de highlights van Rotterdam. 's Middags kun je, onder leiding van studenten, deelnemen aan een rondleiding over de vernieuwde campus.

Tijd

Programmaonderdeel

10.00 - 16.45 uur

Presentaties opleidingen

10.00 - 17.00 uur

Informatiemarkt

11.00 - 16.00 uur

Bustour

12.00 - 16.00 uur

Campustour

Verhalen van bezoekers 

Lois Kooij

Lois

Lois Kooij (18, Zwitserland, tussenjaar): "Liberal Arts and Sciences lijkt me erg leuk"

"Mijn moeder is Nederlands en ik woon in Zwitserland. Ik heb nu een tussenjaar. Hierna ga ik studeren. In Nederland, want daar zijn de opleidingen veel beter. En ik heb hier ook familie wonen. Liberal Arts and Sciences lijkt me erg leuk. Daar ben ik vanochtend naar toe geweest. Dan combineer je wiskunde met een meer sociale richting."

Sef Custers

Sef

Sef Custers (16, Hilversum, 5 gymnasium): "Ik weet wél wat ik zeker niet ga doen"

"Best lastig hoor, een studie kiezen. Ik weet wél wat ik zeker niet ga doen. Dat is geneeskunde. Al dat bloed daar kan ik niet tegen. Dat is niks voor mij. Maar wat het wél wordt? Daar probeer ik vandaag achter te komen. Ik heb een bèta, een alpha en een economie profiel. Dat laatste ligt me wel. Dan zit ik hier in Rotterdam natuurlijk goed. IBA lijkt me interessant. Ik ben net naar een college geweest en dat boeide me wel."

Caitlin Kong

Caitlin

Caitlin Kong (16, Den Haag, 5 Vwo): "Vandaag ga ik heel goed rondkijken" 

"Ik hoef nog niet nu meteen te kiezen, want ik zit pas in 5 Vwo, maar ik vind het wel slim om er op tijd bij te zijn. Mijn broer studeert ook in Rotterdam. Ik vind het ook een super leuke stad. Lekker groot, leuke winkels en cafés en niet zo ver van Den Haag. Ik denk dat ik iets internationaals ga doen, met economie. Vandaag maar even goed rondkijken."