Bachelor Open Dag

Bezoek de Bachelor Open Dag op 17 maart 2018 en kies een bacheloropleiding die bij je past!

 • Maak kennis met onze 34 bacheloropleidingen

 • Ervaar hoe het is om te studeren

Wil je kennismaken met de 34 bacheloropleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam? Wil je weten hoe het voelt om in de collegebanken te zitten? Wil je ontdekken wat Rotterdam studenten te bieden heeft? Bezoek dan de Bachelor Open Dag.

Op de Bachelor Open Dag kun je presentaties over alle bacheloropleidingen bijwonen. Daarnaast staan er studievoorlichters, studenten en afgestudeerden voor je klaar om je vragen over de bacheloropleiding van je keuze te beantwoorden. Ook kun je onder leiding van een gids Rotterdam verkennen.

LET OP! De Open Dag voor Erasmus MC (Geneeskunde, Nanobiologie en Klinische Technologie) zal op zaterdag 7 april a.s. plaatsvinden. Wil je een presentatie bijwonen van Geneeskunde, Nanobiologie en/of Klinische Technologie? Meld je dan aan voor de Open Dag Erasmus MC.

Erasmus MC zal bij de Bachelor Open Dag wel aanwezig zijn met een eigen stand.

Voor wie?

 • Scholieren uit vwo 4, 5 en 6 die zich willen oriënteren op het aanbod van bacheloropleidingen van Erasmus University Rotterdam

 • Ouders/verzorgers van aankomende studenten die informatie willen over o.a. het studiekeuzeproces en studiefinanciering

Wanneer?

De Bachelor Open Dag vindt plaats op:

Zaterdag 17 maart 2018
10:00 - 16:00 uur

Waar?

 • Erasmus University College
  Nieuwemarkt 1a
  3011 AP Rotterdam
  Op deze locatie vindt de Liberal Arts & Sciences campus tour en algemene inleiding Liberal Arts & Sciences plaats

Wat?

Gedurende de Bachelor Open Dag kun je opleidingspresentaties bijwonen en de informatiemarkt bezoeken voor meer informatie over aanmeldprocedures, studiefinanciering en studiekeuze. Vanaf 11.00 uur kun je onder leiding van een ervaren gids deelnemen aan een 50 minuten durende bustour langs de highlights van Rotterdam. 's Middags kun je, onder leiding van studenten, deelnemen aan een rondleiding over de vernieuwde campus. 

Tijd

Programmaonderdeel

10.00 - 15.45 uur

Presentaties opleidingen

10.00 - 16.00 uur

Informatiemarkt

11.00 - 16.00 uur

Bustour

12.00 - 16.00 uur

Campustour

Verhalen van bezoekers 

Fabienne Yap

Fabienne

Fabienne Yap (15, Tilburg, 5 Vwo) “Hier zie ik mezelf wel zitten hoor”

"Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam. Daar ga ik kijken. Ik vind het nog wel erg lastig wat ik moet kiezen. Vorig jaar was ik er van overtuigd dat het geneeskunde moest worden, maar nu twijfel ik weer. Psychologie of sociologie lijkt me ook heel interessant. Rotterdam spreekt me erg aan. Een super mooie en moderne campus. Ik zie me zelf hier wel zitten hoor.”

Bram Brantjes

Bram

Bram Brantjes (15, Castricum, 5 Vwo) “Op de EUR zit ik heel goed op mijn plek”

"Je kunt je nooit te vroeg oriënteren. Ik heb een dubbel N profiel, met zes talen. Economie interesseert me heel erg dus het zal wel iets met business worden. De EUR vind ik een hele leuke universiteit. Daar zit ik natuurlijk perfect op mijn plek. Dus vandaar dat ik vandaag maar eens ga rondkijken wat er allemaal te doen valt hier."

Caitlin Kong

Caitlin

Caitlin Kong (16, Den Haag, 5 Vwo) "Vandaag ga ik heel goed rondkijken" 

"Ik hoef nog niet nu meteen te kiezen, want ik zit pas in 5 Vwo, maar ik vind het wel slim om er op tijd bij te zijn. Mijn broer studeert ook in Rotterdam. Ik vind het ook een super leuke stad. Lekker groot, leuke winkels en cafés en niet zo ver van Den Haag. Ik denk dat ik iets internationaals ga doen, met economie. Vandaag maar even goed rondkijken."