De Waarde(n) van Diversiteit | Masterclass

Hoe inclusie tot prestatieverhoging leidt

We intend to run both a Dutch and an English edition of the masterclass. Currently we are organising the first Dutch edition. Please click here to indicate your interest in joining the English-taught masterclass in the future.

Over de opleiding

Binnen veel organisaties is diversiteit in toenemende mate een thema dat op de agenda staat. Een goed begin. De vraag is echter of bij organisaties ook daadwerkelijk de urgentie wordt gevoeld, of dat er sprake is van ‘check box diversity’, waarin diversiteitscijfers en formele vereisten de boventoon voeren. Waardevolle diversiteit overstijgt het realiseren van een divers personeelsbestand, en gaat om het nastreven van (ethische) waarden en het hebben van een positieve impact op individuen, de maatschappij en de organisatie zelf. In een organisatie waarbinnen iedereen zich welkom voelt, kan men van elkaar leren, worden ieders talenten benut en leidt dit uiteindelijk tot prestatieverhoging. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste executives staan voor een grote uitdaging. Bij het nastreven van diversiteit en inclusiviteit loopt men vaak tegen barrières aan, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Bijvoorbeeld: een gebrek aan tools om de problematiek en doelstellingen inzichtelijk te maken, onvoldoende draagvlak binnen de organisatie of schaarste op de arbeidsmarkt. 

De Executive Masterclass ‘De Waarde(n) van Diversiteit - Hoe inclusie tot prestatieverhoging leidt’ maakt de thematiek inzichtelijk en biedt C-level executives handvatten om de positieve impact van diversiteit te realiseren. Klik hier om vrijblijvend een brochure aan te vragen of om op de hoogte te worden gehouden van toekomstige edities en aanmeldingsmogelijkheden.

Doelgroep

De Executive Masterclass richt zich op C-level executives en beleid- en besluitvormers met affiniteit voor diversiteit en inclusie, waaronder - maar beslist niet uitsluitend - (toekomstig) Chief Diversity Officers en Diversity Leads.

Belangrijkste informatie op een rij:

Locatie MasterclassInformatie volgt
CollegedagenDonderdag & vrijdag
Data Masterclass24 & 25 juni 2021 (terugkomdag op 1 oktober 2021)
Duur opleiding2 dagen & 1 terugkomdag
Investering€ 2.250,- (vrijgesteld van BTW; inclusief maaltijden & consumpties)
GroepsgrootteMaximaal 18 deelnemers

Inhoud van het programma

 • Vooraanstaande academici en experts uit de praktijk delen op interactieve wijze hun inzichten, ervaringen en visie. De Executive Masterclass zal twee dagen beslaan en omvat circa acht colleges en workshops. Zowel tijdens de colleges als de workshops is er veel ruimte voor onderlinge discussie. Ook is er voldoende mogelijkheid om verder met elkaar in contact te komen tijdens de lunches, het diner en de borrels. Om de kwaliteit van de Masterclass te bewaken en veel ruimte voor interactie te bieden, zijn er slechts 18 plaatsen beschikbaar. 

  De eerstvolgende editie van de masterclass vindt plaats in het voorjaar op 24 en 25 juni 2021 en drie maanden na afronding (1 oktober) is er een terugkomdag om ervaringen en resultaten uit te wisselen. Vraag hier de brochure aan voor meer informatie over deze editie van de masterclass en een overzicht van sprekers.

  Na succesvolle afronding van de Executive Masterclass ontvangt u een bewijs van deelname. Tevens is het mogelijk om PE-punten aan te vragen.

  • Handvatten voor de implementatie van diversiteitsstrategieën en realisatie van positieve impact
  • Helderheid over eigen doelstellingen en persoonlijke waarden in relatie tot diversiteit
  • Gedegen academische fundering
  • Relevante ervaringsuitwisseling met docenten, deskundigen uit de praktijk en andere executives
  • Netwerk van deelnemers met verschillende achtergronden
  • Deelname aan de eerste masterclass van Nederland op het gebied van diversiteit die gericht is op C-level executives