De Waarde(n) van Diversiteit | Masterclass

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: inclusie kan leiden tot prestatieverhoging. Dus het feit dat diversiteit bij steeds meer organisaties als thema op de agenda staat, is een goed begin. De vraag is echter of bij organisaties ook daadwerkelijk de urgentie wordt gevoeld, of dat er sprake is van check box diversity, waarin diversiteitscijfers en formele vereisten de boventoon voeren. Waardevolle diversiteit overstijgt het realiseren van een divers personeelsbestand, en gaat om het nastreven van (ethische) waarden en het hebben van een positieve impact op individuen, de maatschappij en de organisatie zelf.

Waarom deze Masterclass?

De meeste executives staan voor een grote uitdaging. Bij het nastreven van diversiteit en inclusiviteit lopen zij vaak tegen barrières aan, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Bijvoorbeeld: een gebrek aan tools om de problematiek en doelstellingen inzichtelijk te maken, onvoldoende draagvlak binnen de organisatie of schaarste op de arbeidsmarkt.

De Executive Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit – Hoe inclusie tot prestatieverhoging leidt, maakt de thematiek inzichtelijk en biedt C-level executives, beleid- en besluitvormers diverse handvatten om de positieve impact van diversiteit te realiseren. Mensen die eerder aan deze Masterclass deelnamen, waaronder executives, bestuurders, Chief Diversity Officers en Diversity Leads, waardeerden de volgende take-aways:

  • Handvatten voor de implementatie van diversiteitsstrategieën en realisatie van positieve impact
  • Helderheid over eigen doelstellingen en persoonlijke waarden in relatie tot diversiteit
  • Gedegen academische fundering en inzichten uit de praktijk
  • Relevante ervaringsuitwisseling met docenten, deskundigen en andere deelnemers met verschillende achtergronden
  • Deelname aan de eerste Masterclass van Nederland op het gebied van diversiteit, gericht op ervaren topbeleidsmakers en topbesluitvormers die verandering willen bewerkstelligen

Aftermovie Masterclass

Bekijk voor een impressie van deze driedaagse Masterclass ook alvast de aftermovie van De Waarde(n) van Diversiteit - editie april 2022!

De belangrijkste informatie van deze Masterclass op een rij

Algemeen
Investering

De kosten voor deze unieke en waardevolle Masterclass inclusief maaltijden en consumpties bedragen € 2.250,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.

Locatie
De locatie van de Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit (Rotterdam en omstreken) wordt later gecommuniceerd.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 18 personen. De Masterclass is interactief en er is ruimte voor onderlinge discussie.

Voertaal
The upcoming edition of the masterclass will be presented in Dutch. However in the future we intend to offer both Dutch and English versions of the masterclass. Please click here to let us know if a future English version of the masterclass would be of interest to you. 

Om van diversiteit een succes te maken, is inclusie onmisbaar. In een steeds meer diverse samenleving en met de black lives matter-protesten wordt het belang van diversiteit alleen nog maar meer benadrukt. In een organisatie waarbinnen iedereen zich welkom voelt, kan men van elkaar leren en worden ieders talenten benut. Het benutten van diverse perspectieven leidt uiteindelijk tot prestatieverhoging. Hoe logisch dit ook klinkt; in de praktijk blijkt dat dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan is.

Tijdens de Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit delen vooraanstaande academici en experts uit het werkveld op interactieve wijze hun inzichten, ervaringen en visie. De Executive Masterclass zal drie dagen (modules) beslaan en omvat circa tien colleges en workshops. De eerste twee modules komen aan bod tijdens een tweedaagse. De derde module volgt na enkele weken. Tijdens de laatste module blikken de deelnemers terug op eerder opgedane inzichten, krijgen ze een nieuwe invalshoek aangereikt en wisselen ze ervaringen uit om met elkaar tot vervolgstappen te komen.

Zowel tijdens de colleges als de workshops is er veel ruimte voor interactie en onderlinge discussie. Ook is er voldoende gelegenheid om verder met elkaar in contact te komen tijdens de lunches, het diner en de borrels.

Vooraanstaande academici en experts uit de praktijk delen op interactieve wijze hun inzichten, ervaringen en visie. De sprekerssamenstelling varieert, zodat wij iedere keer een actuele editie van de Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit kunnen aanbieden. Enkele sprekers die in het verleden een bijdrage hebben geleverd:

Prof. Dr. Lans Bovenberg
Professor Relational Economics, Values & Leadership, Erasmus Universiteit Rotterdam
Hoogleraar Economie - Tilburg University

Interessante afwisseling van perspectieven en doorvertaling naar praktijk.’

Drs. Kristel Baele
Voorzitter Raad van Cultuur
Toezichthouder Haagse Hogeschool

‘Sterk inhoudelijk programma en goede wetenschappelijke onderbouwing.’

Prof. Dr. Karen Maas
Bijzonder hoogleraar Accounting and Sustainability - Open Universiteit
Wetenschappelijk directeur - Impact Centre Erasmus

‘Goede sfeer, sterk programma en waardevolle interactie met sprekers en deelnemers.’ 

Savitri Groag
Innovation and Engagement Lead BeNeLux · Climate-KIC
Co-Founder Refugee Talent Hub

‘Heel inspirerend en leerzaam; zeer gedreven sprekers en dagvoorzitter ook!’

Prof. Dr. Jatinder Sidhu
Professor Strategic Management and Organisation - University of Leeds & Scientific Director - Erasmus Governance Institute

‘Goede inzichten in achtergronden, theorie, ontwikkelingen en inspiratie!’

Programmaleiding
De Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit wordt aangeboden door Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Program Director van deze Masterclass is L.J. (Lisanne) Veter MSc, tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van het programma.

De eerstvolgende editie van de masterclass vindt plaats in het najaar op donderdag 13 oktober, vrijdag 14 oktober en vrijdag 25 november 2022.

Vraag hier de brochure aan voor meer informatie over deze editie van de Masterclass en een overzicht van sprekers.

De Executive Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit richt zich op C-level executives en beleid- en besluitvormers met affiniteit voor diversiteit en inclusie, waaronder - maar beslist niet uitsluitend - (toekomstig) Chief Diversity Officers en Diversity Leads.

Na succesvolle afronding van de Executive Masterclass ontvangen alle deelnemers een bewijs van deelname vanuit Erasmus Economics Business & Executive Education, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lisanne Veter MSc

Program Director

E-mailadres
eebee-diversity@ese.eur.nl
Adres
Burgemeester Oudlaan 50, Van der Goot Building - M5
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Diversiteit? Check onderstaande blogs!

Divers en inclusief in vijf stappen

Vijf belangrijke inzichten over diversiteit

De waarden van diversiteit

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen