Nieuwe masterclass Data Analytics, Process Mining en Databeveiliging voor woningcorporaties

Ronan Kruithof

Automatisering binnen woningcorporaties is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Reden voor het executive program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties om een extra masterclass aan de opleiding toe te voegen. “Deelnemers leren in de masterclass hoe ze data moeten analyseren, monitoren en beveiligen.”

In 2011 lag de kwaliteit van de financiële functie van woningcorporaties onder het vergrootglas van politiek en overheid. Rapporten lieten zien dat er zowel op het gebied van kennis en inrichting van de financiële functie als van het toezicht daarop, het nodige te verbeteren viel. “Op dat moment is het executive program Finance & Risk Management ontwikkeld. Een mooie start op een goed moment: financiële schandalen gaven het executive program de nodige free publicity”, zegt programmadirecteur Hans Mersmann. Tal van controllers, financiële specialisten en RvT-leden hebben de opleiding meegemaakt en daarvan profijt gehad in hun dagelijkse werkzaamheden.

Wetenschap versus praktijk

De opleiding behandelt actuele wetenschappelijke en theoretische inzichten, altijd met praktische toepassing als uitgangspunt. “Ons doel is om de kwaliteit en actualiteit van kennis van de deelnemers op financieel gebied te verhogen. Daarom worden ervaren docenten die de corporatiesector goed kennen op basis van hun wetenschappelijke achtergrond of hun praktische kennis en ervaring ingezet”, aldus Mersmann.

Bewezen

Ruim tien jaar na het opzetten van het programma heeft het executive program zich bewezen en is telkens aangepast aan de ontwikkelingen in het veld. “De finance & controlfunctie is steeds belangrijker geworden”, zegt Mersmann. “Daarom organiseren we nu in het verlengde van de laatste bijeenkomst van de voorjaars- of najaarscyclus een masterclass over Data Analytics, Process Mining en Databeveiliging.”

Analyseren en beveiligen

In het middagcollege wordt aandacht besteed aan data-analytics en process mining. “Dit gaat bijvoorbeeld over het valideren en interpreteren van data, audit & internal control, data-kwaliteit door data-analyse en procesoptimalisatie.” Het avondcollege richt zich op de belangrijkste aspecten die bij databeveiliging een rol spelen, zoals het beveiligen van IT-omgevingen en privacy op data-analyse.

Geanimeerde discussies

In het executive program gaan maximaal 20 deelnemers afkomstig uit de corporatiesector aan de hand van (zelf ingebrachte) praktijkcases in op financiële vraagstukken in de vakgebieden internal control, financial management, risk management en project control. Er is veel ruimte voor interactie tussen deelnemers en docenten. Mersmann: “Het leereffect is volop aanwezig doordat grote en kleine(re) woningcorporaties eraan deelnemen. Veel geanimeerde discussies ontstaan ook tijdens de gezamenlijk maaltijd.”

Meer informatie

Ben je enthousiast over de masterclass Data Analytics, Process Mining en Databeveiliging voor woningcorporaties en wil je meer weten? Lees hier meer over de Masterclass.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen