Open Universiteit benoemt Martijn Burger tot hoogleraar Economics of Happiness

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft Martijn Burger benoemd tot bijzonder hoogleraar Economics of Happiness. De leerstoel is gesitueerd bij de faculteit Managementwetenschappen en is ingesteld in samenwerking met het onderzoeksinstituut EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organisation). De benoeming gaat in op 1 juli 2021.

Martijn Burger is academisch directeur van het Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) en universitair hoofddocent Industriële en regionale economie bij de capaciteitsgroep Toegepaste Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn onderzoek focust op happiness economics en stedelijke en regionale economie, waaronder ruimtelijke verschillen in geluk, geluk in organisaties en institutionele en sociale voorwaarden voor economische ontwikkeling. Daarnaast is hij lid van het bestuur van de International Society for Quality of Life Studies.

Lees hier meer over economische groei versus groei in geluk, focus op geluk in organisaties en geluk en beleid, en zijn onderzoek en onderwijs.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes