Missie en visie

Erasmus Happiness Economics Research Organisation

In 2013 hebben Prof. dr. Harry Commandeur en Prof. dr. Ruut Veenhoven aan de wieg gestaan van EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organisation), hét multidisciplinair kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Inmiddels kijken we al bijna 11 jaar vanuit economisch, sociologisch, psychologisch, biologisch en levensbeschouwelijk perspectief naar het concept geluk, ofwel levensvoldoening; de mate waarin iemand zich prettig voelt in het leven en tevreden is met het leven als geheel. 

De missie van EHERO is om bij te dragen aan een groter evenwichtig geluk voor een groter aantal mensen. We geloven niet in het voorschrijven van een recept of een set aan regels of interventies die ‘gij zult naleven’, maar des te meer in een inmiddels bewezen manier om mensen, overheden en/of organisaties te helpen zélf meer weloverwogen keuzes te maken waardoor zij geluk kunnen vergroten, versterken of verbreden. 

Aan de ene kant ontwikkelen we hiervoor kennis en inzichten door middel van participatief actieonderzoek bij tal van werkgevers die koploper, voorloper of versneller willen zijn van het welzijn en welbevinden van hun belangrijkste kapitaal: de mens. Aan de andere kant helpen we deze werkgevers vooral om met kennis en inzichten een fundamentele beweging te creëren die hen niet alleen helpt te transformeren naar een gelukkige organisatie maar op lange termijn ook laat excelleren in financieel- en sociaal-economische prestaties. 

En de codes die we in de weerbarstige praktijk kraken, delen we met trots in vakbladen, op vele congressen en symposia en vooral tijdens onze Masterclasses en Executive Programma’s op het gebied van Geluk, Hoop en Liefde. Delen is immers vermenigvuldigen en wij menen zo een evenwichtige bijdrage te kunnen leveren aan een groter evenwichtig geluk voor een groter aantal mensen. 

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes