Toegepast econoom Martijn Hendriks (EHERO) ontvangt ZonMw subsidie

Martijn Hendriks van EHERO

​​​​ZonMw heeft de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) en haar partners 1 miljoen euro toegekend voor het project 'Innovatieve interventies voor het versterken van de mentale vitaliteit van medewerkers'.

 

De ministeries van SZW en VWS hebben opdracht gegeven voor dit subsidieprogramma. Het doel is om organisaties en haar medewerkers te helpen omgaan met de grote impact van de coronacrisis op het mentaal welzijn.

Actieonderzoek

EHERO zal actieonderzoek doen om de effectiviteit van verscheidene innovatieve interventies te testen en helpen maximaliseren. Deze interventies worden geïmplementeerd bij zes partners: ING, Nationale Nederlanden, Politievakbond ACP, JGZ, Zorggroep Elde Maasduinen en Groba B.V. Gespecialiseerde interventiekundigen zullen betrokken zijn bij het implementatieproces. Elke organisatie zal aan de slag gaan met één van de volgende interventies: waarderend onderzoek, team crafting, living labs, vitaliteitstraining, actieleren en het creëren van gezonde werkgewoonten. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen en verspreiden van kennis over innovatieve interventies die breed ingezet kunnen worden om de mentale vitaliteit van medewerkers te versterken en bij te dragen aan een gezonde beroepsbevolking in onzekere tijden. Het project zal worden geleid door Martijn Hendriks, senior onderzoeker bij EHERO en universitair docent bij de ESE-faculteit Toegepaste Economie.

Over EHERO

EHERO is een kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk & economie. EHERO is een werkmaatschappij van de EUR Holding is samenwerking met de Erasmus School of Economics. De missie van EHERO is om bij te dragen aan meer geluk voor een groter aantal mensen. EHERO slaat een brug tussen wetenschap en praktijk door middel van toegepast wetenschappelijk onderzoek en executive onderwijs. De wetenschappelijk directeur van EHERO is Martijn Burger, universitair hoofddocent Industriële en Regionale Economie bij de ESE-faculteit Toegepaste Economie.

More information

Meer weten over geluk in organisaties? Bekijk ons Executive Programma: Het Rendement van Geluk.

Related content
Werkgeluk: liever je hart luchten dan een duur bedrijfsuitje
Chief Information en Technology Officers (CIO’s/CTO’s) worden steeds belangrijker omdat tech steeds belangrijker wordt. De CEO van morgen is de CIO van vandaag.
Vergrote weergave van een computer-printplaat

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes