Nieuwe opleiding: Governance van Migratie en Diversiteit

Het aanpakken van problemen rond migratie en migratie gerelateerde diversiteit
Migratie- en Integratiebeleid in Perspectief

Ben jij een beleidsmedewerker of practitioner en ben je altijd op zoek naar de laatste inzichten in de governance van migratie- en migratie gerelateerde diversiteit? Dan is de opleiding Governance van Migratie en Diversiteit bedoeld voor jou! 

In deze opleiding krijg je nuttige inzichten en handvatten zodat je als beleidsverantwoordelijke beter om kan gaan met de complexiteit omtrent de vele verweven thema’s rond migratie en migratie gerelateerde diversiteit. Experts van Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity (GMD) helpen je hierbij. Naast het feit dat er veel verschillende thema's gelinkt zijn aan migratie en diversiteit, worden ze ook niet beperkt tot een bestuurslaag, ruimtelijke schaal of maatschappelijk domein. Daarmee leveren ze ook tal van governance uitdagingen op. 

Voor wie is de opleiding?


De opleiding Governance van Migratie en Diversiteit is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het bestuur en/of beleid op het brede terrein van migratie en migratie gerelateerde diversiteit. Dat kan gaan om bijvoorbeeld:

 • Beleidsverantwoordelijke op nationaal, regionaal en lokaal bestuursniveau, die verantwoordelijk zijn voor (onderdelen van) beleid of de uitvoering ervan;
 • Bestuurders en/of leidinggevende van uitvoeringsinstanties en woningbouwverenigingen;
 • Vertegenwoordigers van migranten- en vluchtelingenorganisaties en overige maatschappelijke organisaties.

Volg een online masterclass Governance van Migratie en Diversiteit

Op 30 september van 13:00 - 14:30 uur geeft hoogleraar Migratie- en Diversiteitsbeleid Peter Scholten (EUR) een online masterclass. Tijdens deze masterclass biedt hij beleidsmakers en bestuurders een inkijkje in de complexiteit van vraagstukken rond de governance van migratie, beleid en migratie gerelateerde diversiteit. Maak kennis met de opleiding, de docent en stel je vragen!

Praktische informatie

Data
 1. Vrijdag 4 november 2022
 2. Vrijdag 11 november 2022
 3. Vrijdag 18 november 2022
 4. Vrijdag 25 november 2022
 5. Vrijdag 9 december 2022

Op 30 september kun je kennismaken met de opleiding en vragen stellen aan een van de docenten, Peter Scholten, tijdens een online masterclass 

Kosten
 • Prijs voor deelname €3775,- (vrijgesteld van btw). In de cursusprijs inbegrepen zijn catering, het handboek 'De Migratiesamenleving' en studiemateriaal.
 • Inschrijven nu ook mogelijk met je STAP-budget.
 • Alumnus van de EUR of Erasmus Academie? Dan ontvang je 10% korting op de factuur.
VoertaalNederlands
InstructievormOffline
PartnerLeiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity (GMD
Meer informatie

Neem contact op met: 
Monique Arrachart-van Rootseler
Coördinator Opleidingen

T: +31 10 408 1814
E: arrachart@erasmusacademie.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen