Opleiding Public Design in de praktijk gebracht

Design Thinking voor het verbeteren van wijken
shutterstock_492967318

In veel gemeente komt het voor dat er weinig sociale samenhang heerst in verloederde wijken. Er is wel een gedeelde overlast en verschillende vormen van criminaliteit (diefstal, overvallen, drugscriminaliteit). De opeenstapeling van allerlei uitdagingen in kwetsbare wijken maken een goede fundering voor criminele activiteiten. Er zijn veel verschillende aanpakken bedacht om de problemen op te lossen, van traditionele systeemgerichte en kennisgerichte benaderingen tot politiek-bestuurlijke benaderingen. Bewoners of criminelen spelen hierin echter geen of een kleine rol, dus het werkt vaak niet. Design Thinking kan hier verandering in brengen!

Lees hier meer over ontwerpgerichte wijkaanpak met Design Thinking van het CCV.

Opleiding Public Design: Design Denken in het Publieke Domein

Meer informatie

Design thinking is een succesvolle methode om de klantvraag centraal te stellen. Via design thinking kunnen innovatieve mens- en klantgerichte diensten worden ontwikkeld. Het is een methode van creatieve coproductie, waarbij met waarde creëert voor gebruikers, met gebruikers.

Wilt u meer weten over de opleiding Design Thinking in het Publieke Domein? Bekijk dan de opleidingspagina voor meer informatie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen