Studeer Sociologie

Vebreed je horizon met Sociologie in Rotterdam

De Erasmus Universiteit bevindt zich in Rotterdam, een stad die bruist van energie, ondernemerschap en culturele diversiteit. Het is dé plek om een uitstekend masterprogramma in Sociologie te volgen.

Onze masterprogramma’s kenmerken zich door de interdisciplinaire benadering van de belangrijkste maatschappelijke vragen van deze tijd. Je wordt aan het denken gezet en geïnspireerd door enthousiaste en gerenommeerde wetenschappers. Daarnaast leer je theorie te koppelen aan de praktijk, onder andere door bezoeken aan organisaties en de mogelijkheid tot stage lopen.

Als afgestudeerde Rotterdamse socioloog ben je in staat om hoogwaardig onderzoek uit te voeren en om organisaties en overheden te adviseren rondom complexe maatschappelijke vragen.

Onderstaand ons aanbod aan masterprogramma's Sociologie:

Arbeid, Organisatie en Management

In deze specialisatie leer je hedendaagse vraagstukken rondom arbeid en organisaties te analyseren vanuit sociologische perspectieven. De master richt zich op maatschappelijk relevante vraagstukken.

Engaging Public Issues

Als je wilt weten hoe algoritmes racistisch kunnen zijn, hoe je smartphone een politiek object is, of hoe klimaatverandering steeds meer mensen raakt, dan is dit het juiste masterprogramma voor jou!

Governance of Migration and Diversity - Sociology

Waarom migreren mensen? Waarom lukt integratie soms wel en soms niet? In dit programma staan sociologische theorieën en onderzoek over internationale migratie centraal.

Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid

In de masterspecialisatie Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid leer je kansen en problemen van grote steden te analyseren.

Politics and Society

De verhouding tussen politiek en samenleving is drastisch veranderd. In dit masterprogramma staan de oorzaken en gevolgen van deze verandering centraal. 

Social Inequalities

Waarom verschillen levensuitkomsten naar sociale afkomst? Dit mastertrack biedt inzicht in de oorzaken en gevolgen van sociale ongelijkheid, en werpt licht op de rol van sociaal beleid.  

Niet direct toelaatbaar?

Doe een pre-master aan de Erasmus Universiteit!

Klik hier voor het aanbod
Virtual Tour

Virtuele Ervaring

Scroll voor een virtuele ervaring van de campus

Virtuele Ervaring