2020: Het Raphael jaar
Een eerbetoon aan een grootmeester

Cursus 2020: Het Raphael jaar (1921DR)

Datum(s)

Data: 3, 10, 17 februari, 2 en 9 maart 2020

Dag en tijd: Maandag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€205 (incl. BTW)

Vijfhonderd jaar geleden overleed op 37 jarige leeftijd Rafael, een van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. Hij werd toen bijgezet in het Pantheon in Rome, een uniek eerbetoon aan een kunstenaar.

Het 500e sterftejaar is een goede aanleiding voor een overzichtscursus over Rafael. Daarin proberen we vat te krijgen op het geheim van zijn unieke vermogen zich te blijven ontwik- kelen. Het is moeilijk voorstelbaar dat de intieme, verfijnde schilderijtjes uit zijn leerperiode bij Perugino door dezelfde hand zijn geschilderd als de latere monumentale werken waarmee Rafael de concurrentie aanging met Leonardo da Vinci en  Michelangelo.

We besteden ook aandacht aan andere aspecten van zijn carrière. Zo maakte Rafael ook architectuur ontwerpen, hij was de stadsarcheoloog van Rome en vervulde functies vergelijk- baar met die van de huidige welstandscommissie en monumentenzorg. En tenslotte was hij manager van een groot commercieel artistiek bedrijf met talloze leerlingen en specialisten.

Mede door gravures van Marcantonio Raimondi naar het werk van de meester kende dit bedrijf een groot internationaal verspreidingsgebied’. Via de kunst van Rafael krijgen we daarom ook inzicht in de 16e-eeuwse Europese kunst in het algemeen.

Uw docent

Drs. Ernest Kurpershoek is kunsthistoricus gespecialiseerd in de Italiaanse renaissance. Hij is een ervaren docent, reisleider en  publicist.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 3, 10, 17 februari, 2 en 9 maart 2020

Dag en tijd: Maandag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€205 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
5 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Kunstgeschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier