Cursus Architectuur in Schiedam na 1900 (1821HR)

Datum(s)

Data                                                   

11, 18, 25 maart

1, 8, 15 april 2019

 

Dag en tijd

Maandag

13.30 – 16.00 uur

Kosten

€222 

Schiedam, een middelgrote stad aan weerzijden van de Schie. De stad is rijk aan cultuurhistorisch erfgoed te danken aan het roemruchte verleden van branderijen en de latere scheepsbouw. Ook de voetsporen van illustere bewoners, onder wie de dichtende predikant François Haverschmidt, zijn nog goed te traceren.

Minder bekend is de rol van Schiedam in de ontwikkeling van architectuur na 1900. Dat komt onder meer doordat Schiedam overschaduwd wordt door de aandacht voor Rotterdam: tijdens het interbellum, de wederopbouwperiode en de haventransformaties.

Dit programma richt zich, gezien de aankomende veranderingen, op het minder bekende, moderne gezicht van Schiedam. Verschillende architecten komen aan bod, met als een van de hoofdrolspelers Piet Sanders. De Schiedamse architect liet een rijk en gevarieerd oeuvre na. Ook wordt aandacht besteed aan huidige ontwikkelingen in relatie tot Rotterdam.

Hovo docent Marcel Teunissen

Uw docent

Drs. Marcel Teunissen is zelfstandig Haags architectuurhistoricus. Hij is gespecialiseerd in de Rotterdamse en Haagse architectuur en stedenbouw van de 19e en 20ste eeuw. Hij is actief als onderzoeker, docent en publicist. Van zijn hand verschenen onder meer de boeken 'Wonen in Den Haag', 'Schone eenheid', 'Welstand en Monumentenzorg in Den Haag' en 'Chinese Muur. 50 jaar'.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data                                                   

11, 18, 25 maart

1, 8, 15 april 2019

 

Dag en tijd

Maandag

13.30 – 16.00 uur

Kosten

€222 

BTW
Inclusief 21% BTW
Tijdsduur
6 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Bouwkunde
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier