Battle for the White House 2020
Wie daagt Trump uit?

Cursus Battle for the White House 2020 (1924JR)

Datum(s)

Data: 20 februari, 5 en 12 maart

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€135 (incl. BTW)

Met de Amerikaanse werkloosheid historisch laag en inlossen van de 2016-verkiezingsbeloftes van belastingverlaging, aanpak China, immigratie, verhuizing ambassade naar Jeruzalem en de benoeming van conservatieve rechters, scoort de Republikeinse president Donald Trump hoog bij zijn achterban en lijkt zijn herverkiezing een gelopen race. Of wordt het weer een nek-aan-nek race met cruciale staten?

Begin 2020 starten de voorverkiezingen voor de Democratische frontrunner. Een baaierd aan kandidaten heeft zich verkiesbaar gesteld: (getinte) vrouwen, hispanics, LBTG’s, en (getinte) mannen. De 70-plussers doen het goed in de peilingen met een variëteit aan (linkse) ideeën. Wie krijgt de steun om het op te nemen tegen Trump? Met hoeveel kans? En wie neemt de moeite om te gaan stemmen op de tegenkandidaat?

In drie colleges wordt inzicht gegeven in het proces van de Amerikaanse voorverkiezingen voor het presidentschap, hoe kom je op het stembiljet, wie mag zijn stem uitbrengen en welke mechanismen spelen een rol. In de maand februari 2020 vindt de eerste confrontatie plaats in de bekende staten Iowa en New Hampshire, waardoor het eerste beeld ontstaat. Daarna volgen in rap tempo primaries en caucussen per staat. Welke trends? Welke verkiezingsboodschap telt en wie wordt geloofwaardig geacht? Wat betekent dat voor de centrale verkiezingen, de strijd om het Witte Huis op dinsdag 3 november 2020?

Bereid u voor op de Battle for the White House door in het voorjaar 2020 deze cursus te volgen!

Uw docent

Tanja Groenendijk - de Vos MA is Amerikanist. Ze is bestuurslid van de Atlantische (onderwijs) commissie, gericht op het vergroten van kennis/debat rondom actuele internationale veilig- heidsvraagstukken. Als gastdocent verzorgt ze lezingen en cursussen over het Amerikaanse politieke systeem, verkiezingen en de Amerikaanse-Nederlandse relatie in brede zin.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 20 februari, 5 en 12 maart

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€135 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Politicologie
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier