De zeven wereldwonderen
Een bijzondere reconstructie en zoektocht naar de waarheid

Cursus De zeven wereldwonderen (1921CR)

Datum(s)

Data: 17 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart en 6 april 2020

Dag en tijd: Maandag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€275 (incl. BTW)

Iedereen kent wel één of meer van de Zeven Wereldwonderen die sedert de oudheid symbool staan voor het menselijk kunnen. Zoals, de grote Pyramide in Egypte; het enige wereldwonder dat bijna intact bewaard gebleven is. Of de stadsmuren van Babylon die  zijn teruggevonden, hoewel het bestaan van de hangende tuinen nog niet bewezen. Van Phidias’ Zeus-beeld in Olympia is geen splintertje bewaard gebleven, maar we zijn tóch in staat het grootse beeld van ivoor en goud te reconstrueren. En zo zijn er natuurlijk nog vier ‘wonderen’.

Kende de mens in de oudheid ook al deze ‘standaard’ Zeven Wereldwonderen? Of waren er toen misschien andere wereldwonderen? Griekse en Latijnse teksten, afbeeldingen en opgravingen geven meer informatie. En hoe is het mogelijk een beeld of toren te reconstrueren als er (vrijwel) niets bewaard is gebleven?

Deze cursus, een zoektocht naar de Zeven Wereldwonderen, is een fascinerend verhaal waarin de archeologie én de creatieve verbeelding van kunstenaars en architecten die door de eeuwen heen geprobeerd hebben de Zeven Wereldwonderen te reconstrueren, een belangrijke rol spelen. De prenten die Maarten van Heemskerck over de Wereldwonderen maakte (1570), hebben grote invloed gehad en echo’s ervan zijn te vinden o.a. op Brusselse wandtapijten, in Borromini’s kerktoren te Rome en in een bisschoppelijk Noord- Italiaans paleisje. En... is er nog een achtste wereldwonder?

hovo docent annet van wiechen

Uw docent

Drs. Annet van Wiechen is archeoloog en zelfstandig cultureel ondernemer. Ze richt haar aandacht vooral op de Romeinse wereld, op keizers & mythen!

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 17 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart en 6 april 2020

Dag en tijd: Maandag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€275 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
7 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Geschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier