Inleiding in de psychologie - deel 1

Cursus Inleiding in de psychologie (1924AR)

Datum(s)

Data: 16, 23, 30 januari, 6, 13 februari, 5, 12, 19, 26 maart en 2 april2020

Dag en tijd: Donderdag 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€345 (inc. BTW)

De succesvolle leergang psychologie start vanaf januari 2020 opnieuw! Maak kennis met de meest elementaire psychologische theorieën en inzichten. U leert alles over de belangrijkste theorieën rondom menselijk gedrag en krijgt grip op psychologie als wetenschappelijke onderzoekspraktijk.

In deze inleidende cursus ontdekt u hoe de belangrijkste componenten van onze psyche zijn opgebouwd, hoe ze werken en hoe ze onze werkelijkheid bepalen die wij dagelijks ervaren. Na een kort overzicht van de geschiedenis van de psychologie als wetenschap en hoe psychologisch onderzoek tot stand komt en bespreken we de belangrijkste psychologische componenten die kenmerkend zijn voor de mens, zoals de zintuiglijke waarneming, ons bewustzijn, taal, leren, en  persoonlijkheid.

Het zal gedurende de cursus geleidelijk helder worden dat van het waarnemen van een objectieve werkelijkheid, hoe basaal ook, geen sprake is en dat we niet om individuele verschillen heen kunnen. Met deze leergang, waarvan de verschillende cursussen afzonderlijk te volgen zijn, krijgt u grip op de psychologie als wetenschappelijk én praktisch domein.

U verwerft kennis rondom alle aspecten van de psychologie die u in staat stelt boeken, podcasts, artikelen en nieuws in context te plaatsen.

Literatuur (aanbevolen)
Zimbardo, P. G., Johnson, R. L., & McCann, V. (2013). Psychologie. Een inleiding. Amsterdam: Pearson Benelux.

Uw docent

Dr. Andreas Wismeijer heeft na zijn afstuderen aan de Universiteit van Tilburg zes jaar aan de Vrije Universiteit van Barcelona gewerkt als docent en onderzoeker. Zijn onderzoek richt  zich met name op de persoonlijkheidspsychologie en de relatie tussen het hebben van geheimen en welzijn.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 16, 23, 30 januari, 6, 13 februari, 5, 12, 19, 26 maart en 2 april2020

Dag en tijd: Donderdag 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€345 (inc. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
10 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Psychologie
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier