Journalistiek schrijven
Leer compact, helder formuleren voor een doelgroep

Cursus Journalistiek schrijven (1924NR)

Datum(s)

Data: 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5, 12 en 19 november 2020

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€450 (incl. BTW)

Door  deze  praktische,  interactieve  workshop  krijgt  u  journalistieke  schrijfvaardigheid. Het schrijven van reisverslagen, nieuwsbrieven, groepsmails, blogs, columns of bijdragen voor websites, kranten of bladen vraagt om een geslepen pen.

Wie gelezen wil worden, moet klare taal gebruiken. Helder, journalistiek formuleren is een vaardigheid die het beste op maat kan worden bijgebracht door een ervaren journalist die ook heeft bewezen les te kunnen geven. Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven,   is in de cursus slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

De cursus besteedt ook aandacht aan interviewtechniek. Alle genres van de geschreven journalistiek komen aan bod, hoewel uiteraard niet eenieder op álle onderdelen moet of kan oefenen.

Bijzonderheden

Deze cursus is enkel bij Hovo Rotterdam te volgen. Er is slechts plaatst voor 20 studenten. U wordt persoonlijk begeleid door de  docenten.

Studiebelasting

U maakt in deze cursus 4 kleine en 4 grotere schrijf- opdrachten. Deze worden nagekeken door oud eindredacteur Hans Maas en journalist Maurice Geluk.

Uw docent

Hans Maas was van 2003 tot 2016 stafdocent van de PDOJ, de postacademische opleiding journalistiek van de Nederlandse dagbladen en de Erasmus Universiteit Daarvoor werkte hij voor Het Vrije Volk, Rotterdams Dagblad en AD, als verslaggever, chef van veel redacties en adjunct-hoofdredacteur. Van 1999 tot 2016 schreef hij een wekelijkse column in het AD/Rotterdams Dagblad.

Maurice Geluk - docent PDOJ

Maurice Geluk MSc is journalist. Zijn artikelen verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad en NRC Handelsblad. De laatste tijd is hij vooral actief voor de onderzoeksredactie van Vers Beton, een online Rotterdams tijdschrift. Studeerde af als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit en volgde daar in 2014 een postdoc journalistiek, de PDOJ.

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

E-mail: hovo@erasmusacademie.nl
Telefoon: 010-408 2465

Datum(s)

Data: 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5, 12 en 19 november 2020

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€450 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Tijdsduur
8 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam
Discipline
Media en communicatie
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier